Annons:

Riksteatern drar igång hösten med dubbla föreställningar

Riksteaterns ordförande Linnéa Nestor ser fram emot föreningens höstprogram. Foto: Jakob Karlsson

Riksteatern drar igång hösten med dubbla föreställningar

Riksteatern Vimmerby öppnar upp sin höstsäsong med en engelskspråkig version av Måsen – som spelas både i Kulturskolans teater på söndagen och på Green Fika under måndagen.
– Jag tycker att vi har fått till en bra bredd utbudet, säger föreningens ordförande Linnéa Nestor. 

Annons:

”Enters with a gun and a dead seagull” produceras av Kollektivet PÖL och Theater Chronos och är runt på turné i höst. Det är en tolkning av Anton Tjechovs klassiska verk ”Måsen” och spelas på engelska.

– Den föreställningen riktar sig till ungdomar och vuxna och där kör vi frivillig entré. En av dem som är med i produktionen hade jag i min teatergrupp när hon var nio och nu har hon ett eget scenkonst kollektiv. Det är en experimentell och lekfull tolkning, jag tror inte det blir en tung Måsen. Vi har även fått till ett bra samarbete med Folkhögskolan runt den föreställningen.

ALV-bekanting kommer till Vimmerby

Den 8 september är det dags för nästa föreställning hos Riksteatern. Då kommer uppsättningen av ”Innan nån dog” – med ALV-bekantingen Ida Löfholm i ensemblen – till Vimmerby. Föreställningen är baserad på Dag Thelanders ungdomsroman och innehåller mycket musik.

– Det är en musikteater, och många har önskat just musikal. Därför känns det bra att vi kan få hit det. Vi försöker ha en bredd på det och sätta upp det som vi tycker är roligt.

Under Vimmerby Berättar i oktober kommer barnföreställningen "Puppan" till Vimmerby, en nyskriven barnteater med manus av Emma Adbåge, och hösten avslutas med en repris av populära ”Astrid och musiken”, en föreställning för hela familjen om Astrid Lindgren, med Kristina Ruhnström och Mats Genfors.

– Det blir fyra föreställningar totalt och det kommer vara riktat till både barn, unga och vuxna. Det är en bra bredd på det.

"Hjälp med att sprida ordet"

Riksteatern kommer från en relativt framgångsrik säsong och Nestor upplever att intresset för föreningen växer.

– Överlag tycker jag att vi har lite mer engagemang nu och det känns kul. Medlemsantalet växer, det hör av sig personer som vill sätta upp affischer och så och vi har fler följare på sociala medier. Vi siktar på mellan 50-100 personer per föreställning och det lyckades vi med allt som oftast senast. Vi behöver fortfarande hjälp med att sprida ordet, det tråkigaste som finns är att få höra någon säga att den skulle ha kommit om den bara vetat om föreställningen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt