Annons:

  • Lyckad kulturhelg på Näs:

    Hampus Putikka uppträdde på Näs denna magiska lördagskväll.

  • Lyckad kulturhelg på Näs:

    Jeppe Rymden bjöd på poesi.

  • Lyckad kulturhelg på Näs:

    Även lokala hiphopstjärnan Chelsea uppträdde.

  • Lyckad kulturhelg på Näs:

    Peter Knutsson var en av arrangörerna.

Lyckad kulturhelg på Näs: "Vi är jättenöjda"

Poesi, musik och konst. Den som gillar kultur har nog njutit på Astrid Lindgrens Näs den gångna helgen.
– Vi är jättenöjda för att vara första gången, säger arrangören Peter Knutsson.

Annons:

Både under lördagen och söndagen gick det att ta del av olika musikupplevelser, poesi och konst på Astrid Lindgrens Näs. 

Under lördagskvällen visade sig också trädgårdarna från sin bästa sida – när de fylldes av en mäktig ljussättning, vackra röster och sånger och nyfikna kulturintresserade Vimmerbybor. 

Kulturhelgen, som var ett samarrangemang mellan Astrid Lindgrens Näs och Peter Knutsson och Robin Ekeberg, blev definitivt lyckat. 

– Vi är jättenöjda för att vara första gången. Det finns saker vi kan göra annorlunda om vi får göra om detta, men jag somnar med ett leende efter denna helg, säger Peter Knutsson. 

"Nöjd med all positiv respons"

Bland annat uppträdde poeten Jeppe Rymden, som bland annat gjorde en egen tolkning av den svenska nationalsången "Du gamla, du fria" och Märtha Franz, Hampus Putikka och Chelsea Chepkosegei bjöd på sång. Bland konsten återfanns den lokala konstnären Ylva Sandström och Micke Rydgren från Kisa. 

Dessutom uppträdde flera andra artister under helgen.

– Jag är mest nöjd med all positiv respons vi har fått från alla olika håll. Det är häftigt att se hur man med enkla medel och noll budget kan skapa ett sådant här häftigt kulturarrangemang med så mycket kvalitet på artister och konstnärer. Och jag är nöjd med att så många ungdomar fått chansen att få visa upp sin konst och artisteri på en sådan fin scen som Näs är, fortsätter Peter Knutsson.

Slapp gå minus

Exakt hur många som besökte Näs under helgen vet han inte. 

– Antal besökare har jag ingen koll på förutom att det var fler än de 15 betalande på lördagskvällen som krävdes för att vi inte skulle gå minus.

Att det blir fler liknande arrangemang i framtiden är sannolikt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt