Annons:

Dags för Klangs traditionella vårkonsert – deltagare från 5 till 85 år

Alice Hartvig driver Klang Studio. På onsdagen är det dags för vårkonsert i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson/arkiv

Dags för Klangs traditionella vårkonsert – deltagare från 5 till 85 år

Terminsavslutning hos Klang Studio betyder konsert med körer och solister. På onsdagen, 1 maj, är det dags för den traditionella vårkonserten.

Annons:

På onsdagseftermiddagen håller Klang Studio sin traditionella vårkonsert i Kulturskolans teater.

– Efter nästan alla terminer under mina tre år har vi avslutat med konsert med både körer och solonummer av sång- och instrumentelever. Alla får testa sina vingar och visa upp vad man har gjort under terminen, berättar Klang Studios Alice Hartvig.

Även denna gång spänner åldern mellan deltagarna brett – från en femåring i den yngsta barnkören till deltagare över 85 år i Gammelkören Samklang +. Totalt är det mer än 60 personer som deltar under onsdagens konsert.

Uppskattat evenemang

– Det är ett väldigt speciellt och uppskattat evenemang. Många föräldrar kommer och tittar på sina barn, som de kanske inte riktigt vet vad de gör när de blir avlämnade hos oss. Det är väldigt prestigelöst i och med att alla sitter i samma båt – en härlig och utvecklande känsla att få stå på scen, få applåder och känna gemensamhetskänslan, berättar Alice Hartvig.

– Det här handlar mycket om glädje och gemenskap, något vi gör tillsammans genom musiken – en frivillig verksamhet där alla är med för att sjunga. Nu hoppas vi att onsdagens vårkonsert blir lika välbesökt som tidigare.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt