Annons:

Strålande skådespel i ALV:s nya satsning

Familjen Svensson bjuder på en speedad middag på Stadsmästargården. Foto: Jakob Karlsson

Strålande skådespel i ALV:s nya satsning

Inte lika spektakulärt som Ronja Rövardotter eller Bröderna Lejonhjärta under bar himmel – men ALV:s nya koncept fungerar alldeles utmärkt. En middag med Familjen Svensson från Katthult blir förstås ingen vanlig middag och ännu en gång bevisa ALV sin förmåga att förnya sig.

Annons:

I flera år har Astrid Lindgrens Värld arrangerat kvällsteater under parkens Höstlovsöppet. I år är de dramatiska berättelserna i höstmörkret utbytta mot en middag – men en måltid med Familjen Svensson från Katthult är förstås inte som vilken måltid som helst.

I Stadsmästargården dukar ALV upp till buffé för barnen och bordsservering för de vuxna. Den som är van vid restaurangens enormt generösa lunchportioner blir besviken – men det går inte begära ett enda gram mer av teatern. 

Barnen imponerar allra mest

Den är så gott som perfekt. Rolig för de vuxna, spännande för de små – och i stort sett varje skådespelarinsats lämnar inget i övrigt att önska.

Allra mest imponerar förstås barnen. Emil är lagom busig Emil och Ida klarar samtliga sångnummer galant. Linas komiska tajming träffar helt rätt och Anton är ovanligt varm. 

Toppkvalitén i behåll

Regissören får med mycket på cirka en timme och blandar ett högt tempo och dramatik med lugnare passager. Där finns Krösamajas hysteri, Linas längtan, Emils hyss, den fattiga bonddrängen – och totalt sett blir det en mycket finstämd föreställning om en familj som inte riktigt är som alla andra. 

Ännu en gång lyckas Astrid Lindgrens Värld förnya sig med toppkvalitén i behåll. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt