Annons:

Thell om utmärkelsen:

Lars Thell får årets kultur- och fritidspriset. Foto: Arkiv/Bertil Andersson

Thell om utmärkelsen: "Kom som en överraskning"

Lars Thell får årets kultur- och fritidspris i Vimmerby kommun. En stor överraskning för honom – men han känner att priset är till hela föreningen.
– Hade inte ens föreställt mig det i min vildaste fantasi, säger han.

Annons:

Sedan Smålands Country Club bildades 1996 har Lars Thell funnits med. Nu får han en finfin utmärkelse för sitt arbete. 

På tisdagen blev det officiellt att han får årets kultur- och fritidspris av kommunstyrelsen. 

– Det är omtumlande. När Tomas Peterson (kommunalråd) ringde så sa jag "du menar väl inte att jag har fått det?". Jag visste att föreningen var nominerad och det känns lite kluvet att jag som person får det. Men visst är det roligt också, säger Lars Thell.

Hade du väntat dig det här?

– Jag hade viss förhoppning om att föreningen skulle få det, men att jag själv skulle få det – nej inte ens i min vildaste fantasi. Det är en fin utmärkelse, jag uppskattar det och det är en ära. Men jag kanske tycker att föreningen ska ha det.

Du vill dela priset med flera andra känner du?

– Ja, jag tycker att det är föreningen som gör det här. Utan föreningen hade jag inte varit nominerad som person. Men det är en rejäl uppskattning och många känner väl att jag drar ett stort lass. Men jag är definitivt inte ensam. Motiveringen var väldigt fin.

"Apelsinbröd och kaffe"

Tidigare i år anordnade föreningen en countryfestival i Brunnsparken i Södra Vi. Oavkortat gick samtliga kronor till Barncancerfonden – och det blev hela 40 656 kronor. Nästa år är det dags igen. 

– Då får vi över en fantastisk amerikansk artist som heter Zephaniah O’Hora.

Hur länge kommer du orka fortsätta?

– Får jag behålla hälsan är det bara att köra på. För lusten har jag. Vi får också rätt ofta från artister att de gärna vill komma hit, så vi har en del på gång. Vi har haft en del samarbeten med Putte på Hulingen och både han och vi vill att vi ska fortsätta med det. Vi jobbar och försöker sprida information och kunskap om countrymusik, så folk förstår vilken bra musik det är. 

Hur firar du det här?

– Jag har inte hunnit smälta det än, men jag är väldigt glad i apelsinbröd och jag var och köpte varsitt till min fru, mig och min son. Så det blir apelsinbröd och en kopp kaffe.

Fakta

Motiveringen lyder enligt följande: ”Lars Thell tilldelas Vimmerby kommuns kultur- och fritidspris 2017 för sitt arbete med Smålands Country Club. Smålands Country Club har sitt säte i Vimmerby och har sedan starten 1996 aktivt och med outtröttlig energi och engagemang spridit musikglädje. Medlemmar finns över hela Sverige samt i våra nordiska grannländer. Smålands Country Club arrangerar evenemang och konserter och ger ut tidskriften SCC-Nytt. Tidskriften är den ledande i sitt slag i Norden när det gäller att sprida nyheter och information om countrymusik.

Ordföranden Lars Thell har varit med sedan starten och är en av de eldsjälar som driver Smålands Country Club. Lars Thell har genom årens lopp bidragit till att sprida och lyfta fram en musikstil med amerikanska rötter som helt och fullt adopterats av både svenska artister och svensk publik. Lars Thell, med ett hjärta som klappar varmt för musiken, är en värdig mottagare av kultur- och fritidspriset”.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt