Annons:

Vimmerbyrapparen till Berlin –

Vimmerbyrapparen Queen C ska till Berlin.

Vimmerbyrapparen till Berlin – "Global språngbräda"

Vimmerbyartisten Queen C, också känd som Chelsea Nicolas, är klar för Die Neuen Schweden i augusti i år. Tillsammans med popbanden Melby och OX ska hon stå på scen i den tyska huvudstaden.

Annons:

Det är fjärde året i rad som tre svenska artister får möjlighet att träffa och uppträda inför branschfolk i Tyskland. Artisterna har valts ut av en sammansatt jury. 

Initiativet grundades av det svenska studieförbundet Sensus och det tyska eventbolaget Nordic By Nature. För första gången är också Record Union med som medarrangör.

"Europas bästa livemarknad"

Under tre dagar får artisterna träffa branschaktörer inom den tyska musikmarknaden och allt avslutas med ett showcase inför branschfolk och musikintresserade på Urban Spree i Berlin.

– Die Neuen Schweden syftar till att ge svenska artister en introduktion till den tyska musikmarknaden, och i förlängningen kanske även fungera som en global språngbräda. Tyskland är Europas bästa livemarknad och det känns jättekul att vi kan ge ett antal artister möjligheten att få en fot in i branschen, säger Johan Sigerud, verksamhetsutvecklare Musik på Sensus i ett pressmeddelande.

130 artister ansökte om att få medverka – och en av de tre utvalda är alltså Vimmerbyrapparen Queen C. Hon är också aktuell i musiktävlingen Imagine Sweden, där hon uppträder i riksfinalen i Uddevala mellan den 9 och 12 maj.

Die Neuen Schweden arrangeras i Berlin 27, 28 och 29 augusti.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt