Annons:

JUST NU: TV-PROFILEN INVIGER SOMMARENS UTSTÄLLNING

TV-profilen Mark Levengood inviger sommarutställningen på Astrid Lindgrens Näs i dag. Foto: Jakob Karlsson

JUST NU: TV-PROFILEN INVIGER SOMMARENS UTSTÄLLNING

Årets stora sommarutställning på Astrid Lindgrens Näs invigs just nu. TV-profilen Mark Levengood håller i den välbesökta ceremonin vid kulturcentrumet i Vimmerby.

Annons:

Utställningen handlar om Astrid Lindgren som opinionsbildare och heter "Ingen liten lort". I den får besökaren möta debattören Astrid och hennes osvikliga engagemang för bland annat fred, barns rättigheter och djur och natur.

För allmänheten öppnar utställningen i morgon och är öppen ända till den 4 november. Intresset för den är stort och redan nu är det klart att den kommer att visas på andra platser framöver.

"Hade en väldigt tydlig kompass"

Utöver Mark Levengood talar Sara Schwardt, brevvän med Astrid Lindgren och författare, och Thomas Hammarberg, tidigare kommisionär för mänskliga rättigheter vid Europarådet.

I samband med utställningen släpps en nyutgåva av Astrid Lindgrens berömda tal Aldrig våld med nyskrivna förord och efterord.

– Det finns ingen tvekan om att Astrid hade en väldigt tydlig kompass. Jag tror att hon var politisk hela livet men blev tydligare när samhället blev lite hårdare, säger Mark Levengood. 

Mer om invigningen kommer på Dagens Vimmerby senare under kvällen och i helgen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt