Annons:

Lyckat första konstkollo på Warmbadhuset

Tilde Ståhl, Ines Christer och Anna-Linda Gabriel vid de två förstnämndas skulptur. Foto: Jakob Karlsson

Lyckat första konstkollo på Warmbadhuset

Tillsammans med bland annat Kalmar Konstmuseum har Vimmerby Konstförening arrangerat sitt första konstkollo. Ett tiotal ungdomar i åldrarna 10-15 deltog.
– Det har varit ett jättehärligt gäng, säger Anna-Linda Gabriel, glaskonstnär från länet som varit ledare för kollot.

Annons:

Temat för kollot var demokrati med tanke på höstens val. Ungdomarna gjorde en mängd olika saker – men slutarbetet blev olika skulpturer som nu ställts ut på Warmbadhuset hela sommaren. Alla skulpturer är också valurnor för att symbolisera valet i höst.

Tilda Ståhl och Ines Christer, båda från Stockholm, var två av ungdomarna som deltog på kollot. De inriktade sig på jämställdhet och kvinnors ställning.

– Vi har tänkt på kvinnors rätt i samhället och naturen och ville få till något som visade båda sakerna. Därför gjorde vi såhär, berättar Ines Christer och visar upp deras skulptur. 

– Att vi valde ett äppelträd beror på att det står för jämlikhet, malt och kunskap. Vi har inte hållit på så mycket ned konst tidigare och det har varit jättekul, säger Tilda Ståhl.

"Haft olika fokus"

Anna-Linda Gabriel är nöjd med veckan: 

– Jag tycker att det har varit en fantastisk vecka och alla har jobbat på sedan första minuten. Det har varit ett jättehärligt häng som varit så engagerade och haft olika fokus kring vad de vill säga, säger Anna-Linda Gabriel.

Skulpturerna går att se under hela sommaren. Konstkollot har arrangerats av Kalmar konstmuseum, Guldpaviljongen, Sparbanksstiftelsen Vimmerby och Vimmerby konstförening.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt