Annons:

Starkt program – i morgon är det musikkväll i Nyllinge

Kalle Sellbrink är laddad inför musikkvällen i Nyllinge.

Starkt program – i morgon är det musikkväll i Nyllinge

Nyllinge är förstås en perfekt plats för att anordna en musikkväll. Och traditionen fortsätter. För sjätte året i följd är det dags för Kalle Sellbrinks musikafton där det gamla bränneriet låg.
– Jag har fått in artister jag tjatat på, så det känns som ett mycket starkt program, säger Kalle Sellbrink.

Annons:

2013 arrangerade Kalle Sellbrink för första gången en visafton i natursköna Nyllinge, där bränneriet tidigare låg. Nu är det dags för hans sjätte upplaga. 

– Det är jätteroligt. Vi försöker ändra lite varje år, samtidigt som vi har ett grundkoncept och det är väl husbandet, som påminner om varandra från år till år. Idén är ju att det är en bandkonsert, med olika solister som sjunger och har samma sound. Jag vill att det ska vara en sammanhållen konsert och kväll, berättar Kalle Sellbrink när han är på väg till Trosa för att uppträda på fredagen.

Husbandet består av Abbe Enhörning på trummor, Mathias Brandin Beltramo på gitarr, Michael Karlsson på bas och Nisse Jaldefeldt på keyboard. Utöver det kommer Mats Genfors, Åsa Tåhlin, Hanna Karlsson, Ann-Sofie Nord, Isabella Bexell, Moa Larsson och Kalle Sellbrink själv att uppträda.

– Jag vill verkligen att det ska kännas som en sammanhållen konsert och i år har jag fått in artister jag tjatat på länge. Det ska verkligen bli jättekul, säger han.

En belöning

Kalle Sellbrink ser konserterna vid Nyllinge som sitt sätt att belöna sig för en slitsam sommar.

– Det är alltid fantastiska kvällar. På det personliga planet blir det mitt sätt att belöna mig för att jag har gjort allt det här andra.

Det blir en grym låtlista, säger Kalle Sellbrink. Och dessutom kommer det bli en hyllning till en avliden artist. 

– Den fåran är ganska rik att välja på sorgligt nog. En klen tröst är att vi får spela fantastiska låtar, som kanske inte hade varit aktuella.

Hur mycket publik det blir vet han inte. 

– Vi hoppas bara att folk kommer och får en mysig kväll. Jag vill att man ska minnas hur mysigt det var, för det är ju en fantastisk miljö.

Förra året var det över 500 som njöt av kvällen. 

– Det ser ut som att det ska bli fantastiskt väder, temperaturen ska sjunka några grader och då finns det inget bättre ställe i världen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt