Annons:

Countryföreningen bildades för 20 år sedan – firas ordentligt under året

Sam Outlaw kommer till Storebro den 3 april. Foto: Matt Wignall/www.samoutlaw.se

Countryföreningen bildades för 20 år sedan – firas ordentligt under året

1996 bildades Smålands Country Club. Nu är föreningen inne på sitt tjugonde år och jubileet kommer att firas ordentligt med en rad aktiviteter och konserter under 2016. Det framgår av ett pressmeddelande till media.

Annons:

Föreningen bildades av ett gäng countryentusiaster i Vimmerby i september 1996 under ledning av ordförande Lars Thell – som än idag är ordförande i föreningen.

Senare i år fyller föreningen 20 år och ska fira det på en rad vis under hela året. Den traditionsenliga årsfesten i Ingatorp har redan varit tidigare i mars månad.

I april fortsätter artistbesöken, denna gång artisten Sam Outlaw från Los Angeles, Kalifornien. Outlaw gör endast fyra spelningar i Sverige och dessa sker i Göteborg, Kristianstad, Stockholm – och lilla Storebro. Marcus Thell är lyrisk över bokningen. 

– Sam Outlaw gjorde en av förra årets allra bästa skivor i "Angeleno". Den har lagom släppts i Europa och när vi intervjuade honom och fick höra att han skulle besöka Sverige i början av 2016 letade vi direkt upp de som ansvarade för hans spelningar i Sverige och sa att vi hemskt gärna ville ha ett av speldatumen och det gick att ordna, säger han i ett pressmeddelande.

Satsar stort

Den 3 april kommer han till Storebro och arrangemanget anordnas tillsammans med Storebro Byggnadsförening. Men det stannar inte där. Countryföreningen ska även ha en storslagen 20-årsfest i september i bygdegården i Tuna.

– Vi hade vårt allra första arrangemang i countryföreningens historia i Tuna bygdegård i oktober 1996. Därför ville vi gärna gå tillbaka till rötterna. Vi är glada att kunna genomföra där tillsammans med bygdegårdsföreningen i Tuna, säger ordförande Lars Thell.  

Arrangemanget kommer bli det största och dyraste i föreningens historia. 

– Vi flyger in en amerikan och hela hans band för denna enda spelning plus ytterligare två svenska band som tillhör de bästa i sina respektive genrer. Vi hade inte kunnat genomföra detta arrangemang utan det stöd vi fått från Sparbanksstiftelsen i Vimmerby, så ett stort tack vill jag rikta till dem nu när tillfälle ges. 

De artister som är bokade är JP Harris och hans band Tough Choices samt rockabillytrion Tennessee Drifters och trefaldiga SM-vinnarna i bluegrass, Grassride.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt