Annons:

19-årige Joel släpper sin första singel

19-årige Joel Gunnarsson från Södra Vi släppte sin första singel i dag. Foto: Privat

19-årige Joel släpper sin första singel

I höstas valde Södra Vi-killen Joel Gunnarsson att inleda en musikutbildning på Kulturama i Stockholm. I dag släppte han sin första singel på Spotify. – Det känns skitbra, säger en glad 19-åring till Dagens Vimmerby.

Annons:

Efter gymnasiet i Vimmerby bestämde sig Joel Gunnarsson för att ge musiken en chans och inledde en utbildning på Kulturama i Stockholm.

– Min inställning var att plugga musik ett år och sedan utbilda mig till något vettigt, men det har gått över förväntan. Jag är jätteöverraskad.

Planen på att utbilda sig till ”något vettigt” lär Joel få skjuta fram. I dag släppte han sin första singel på Spotify under artistnamnet Ourchives och i höst kommer en EP med fem låtar.

– Jag har jobbat med det här projektet sedan i september och det känns väldigt bra. Jag har fått träffa flera väldigt duktiga producenter och låtskrivare och byggt upp en bank, men nu börjar äntligen det roliga. Det blir albumfotografering, inspelning av musikvideo och så ska vi spela in flera låtar, berättar han.

”En fantastisk dag”        

Den första låten heter ”Far from Grace” och har fått mycket beröm på sociala medier.

– Det är kul att mottagandet blev så bra, jag är jätteöverraskad. Vi gjorde låten färdig i våras och ville ha ut den innan sommaren. Popmuzik har gjort en recension och den var lovande.

Det har varit en helt fantastisk dag och det är väldigt overkligt att andra tar till sig en låt som man jobbat med så länge.  

Hur skulle du själv beskriva låten?

– Den handlar om en relation där man inte är säker på om han ska fortsätta eller ge upp och att det känns som att man är körd vilket beslut man än tar. Det ska bli väldigt spännande att se hur folk tar den till sig.

Förhandlar med bolag

Låten har skrivits och producerats tillsammans med Kamilla Bayrak och Kristoffer Nilsson.

– Vi släpper den här låten själva, men vi sitter i förhandlingar med några bolag.

Hur beskriver du själv ditt sound?

– Det har kallats för halvorganisk soulpop så jag kör på det.  

Hur ser du på framtiden?

– Min dröm är att få ut EP:n i hösten. Man vågar inte drömma så stort ju längre in i branschen man kommer. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt