Annons:

  • Joel med vänner lockade rekordpublik till Warmbadhuset

    Joel Gunnarsson från Södra Vi studerar på Kulturama i Stockholm, men är hemma över sommaren och framförde under måndagskvällar sina låtar vid Warmbadhuset. Foton: Linnéa Nestor

  • Joel med vänner lockade rekordpublik till Warmbadhuset

    Med en publik på över 300 personer var det rekord för Warmbadhusets kulturkvällar.

  • Joel med vänner lockade rekordpublik till Warmbadhuset

    Alla kvällens artister. Från vänster: Gustav Ängskog, Lovisa Sandström, Joel Gunnarsson, Alice Hartvig, Filip Kvistmo, Isabelle Westerlund och Sebastian Åkesson.

  • Joel med vänner lockade rekordpublik till Warmbadhuset

    Sebastian Åkesson och Isabelle Westerlund spelade tillsammans under premiären av Kulturkvällarna vid Warmbadhuset.

  • Joel med vänner lockade rekordpublik till Warmbadhuset

    Alice Hartvig från Hultsfred spelade och sjöng egenskrivna låtar framför en stor publik under den blå himlen.

Joel med vänner lockade rekordpublik till Warmbadhuset

Efter en dag med svajigt väder och regn sprack molnen upp och himlen visade sig från sin bästa sida när det var dags för sommarens första kulturkväll vid Warmbadhuset. För femte året i rad bjuds det på musikaliska resor från den lilla scenen. Kvällens artist var Joel Gunnarsson, som bjudit med sig flera musikvänner, och tillsammans lockade de en rekordpublik på över 300 personer. – Man är euforisk efter den här kvällen, säger Göran Nachtweij som är en av arrangörerna.

Annons:

Fem somrar i rad har kulturkvällar arrangerats vid Warmbadhuset, och Joel Gunnarsson har deltagit i fyra av dem. I år säkrare på scen än någonsin. Med sitt musikprojekt ”Ourchives” släppte han för cirka en månad sedan låten ”Far from Grace” som blivit succé, och det var en förväntansfull publik som samlats för att lyssna till kvällens framträdande.

– Med ”Ourchives” vill jag måla en stillbild av hur det är att vara ung idag. Och det är tacksamt att kunna uppnå resultat utan att ha ett skivbolag i ryggen. Det inspirerar till att fortsätta, säger Joel.

"Känns stort"

Han berättar också att han är ett kontrollfreak, och att han ”tjatat sig fram” för att få jobba med de co-writers och medproducenter han velat.

– Jag vill att det ska vara äkta och trovärdigt, och att spela här ikväll känns stort. Jag känner ren och skär tacksamhet, för det är tack vare många av de som är här ikväll som låten gått så bra.

Joel Gunnarsson har nyligen avslutat första året av två på skolan Kulturama i Stockholm, där också kvällens övriga artister utbildar sig inom musik. 

Flyttkänslor

Efter att sommarens konferencier Ellen Larsson inlett kvällen med att sjunga en egenskriven text till en melodi av Kent, tillägnad Kulturkvällarna vid Warmbadhuset, var det dags för Joel Gunnarsson att äntra scenen. Han sjöng då låten ”Where I come from” av norska singer-songwritern Maria Mena.

– Den här lyssnade jag väldigt mycket på när jag precis flyttat upp till Stockholm, och det slog mig hur jobbigt det ibland är att flytta och hur ambivalenta känslorna för ens hemstad kan vara, berättade han för publiken.

Sedan välkomnade han vännerna Sebastian Åkesson och Isabelle Westerlund upp på scenen. 

Känner sig hemma på scenen

Också Sebastian Åkesson är en lokal förmåga, och han har spelat på Warmbadhusets scen tidigare. Han förklarade att han kände sig tacksam över att vara tillbaks.

– Sist jag spelade här sa jag att det här är den scenen jag känner mig mest hemma på, och det stämmer fortfarande.

Han och Isabelle framförde egna låtar, bland annat ”Gud och Bibeln” som Sebastian skrivit, men även versioner av andras. Nästa artist för kvällen var Alice Hartvig från Hultsfred. Hon inledde med låten ”Baby Teeth” till eget gitarrspel, men spelade senare även piano. Alices starka röst till hennes genomtänkta texter uppskattades av den stora publiken. 

Bejublat framträdande

Efter pausen spelade Alice ytterligare en låt, innan det var dags för Joel att äntra scenen tillsammans med sitt liveband. Han gjorde ett bejublat framträdande, och körde bland annat kommande singeln ”Easy”, och debutsingeln ”Far from Grace”.

– Jag är sjukt tacksam till er som är här. Jag släppte låten lite på skoj för en månad sen, och tack vare er gick det väldigt bra.

Göran Nachtweij, en av personerna som arrangerar kulturkvällarna, var minst sagt nöjd efteråt.

– Vi hade både fantastiska artister och en fantastisk publik ikväll. Det finns så många duktiga ungdomar i trakten, och det är häftigt att se dem prova sina vingar här för att sedan utvecklas till fullfjädrade artister.

Annons:

Linnéa Nestor

linnea.b.nestor@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt