Annons:

Anja Erika Svensson ger ny konsert i Vimmerby

Anja Erika Svensson spelar med sitt band på Astrid Lindgrens Näs på fredag. Foto: Privat

Anja Erika Svensson ger ny konsert i Vimmerby

Förra året gjorde ALV-skådespelaren Anja Erika Svensson en mycket uppskattad vid Stadshotellet. På fredag gör hon en ny spelning i Vimmerby – den här gången på Astrid Lindgrens Näs. – Jag är mycket taggad, säger hon.

Annons:

Anja Erika Svensson är en kulturell mångsysslare. Hon skriver egna låtar och har släppt två skivor, hon är skådespelare och till vardags arbetar hon som musikpedagog inom kyrkan.

På fredag ställer hon sig på scenen i Vimmerby igen för en spelning med sitt band.

– Det ska bli jättekul. Jag tror att det blir lite intimare på Näs än på Stadshotellet, det är lite mindre och det passar mig ganska bra. Det känns som att folk har börjat vänja sig vid att det är bra kulturevenemang vid Näs.

”Mitt andra hem”

Svensson har arbetat som skådespelare på Astrid Lindgrens Värld i omgångar sedan 2007. Mest igenkänd är hon i rollen som Emils mamma Alma.

– Vimmerby har blivit mitt andra hem. Jag gick på Wendelsbergs teaterfolkhögskola och där får man reda på att ALV finns och man utbildas på ett sätt som gör att man passar bra i parken. Man sjunger och dansar och spelar och jag tycker att barnteater är väldigt roligt. Det är så himla direkt, man får en otroligt nära kontakt med en gång. Är barnen inte med så skiter de i en och går därifrån.

Vill ha draghjälp

2013 släppte hon skivan ”istället för Bahamas” som till stora delar handlar om moderns död, kärlek och politik.

– Det blir mest kärleksmusik och döden eller politik. Jag är en gladlynt person generellt, men har man något som man tänker på så blir det att man skriver om det. Sedan kan man luras av att musiken ibland är åt det deppiga hållet. En fördel med att spela med bandet är att allt låter gladare.

Hämtar du mycket från ditt eget liv?

– Ja, det skulle jag säga, men när jag gick vislinjen på Nordiska folkhögskolan sa Kristina Kjellsson att det är viktigare att en låt är bra än att den är sann och det är nyckeln. Jag hämtar ämnen från mitt liv, men sedan broderar jag ut ganska mycket.

Har du någon mer skiva på gång?

– De här skivorna har jag släppt på eget bevåg. Jag skulle behöva ha ett PR-bolag eller managementbolag bakom mig för att släppa nästa. Jag har ingen förhoppning om att bli signad av ett skivbolag, men skulle väldigt gärna ha lite draghjälp.

”Sommarens höjdpunkt”

Bandet består av Samuel Muntlin, blåsinstrument och kör, Marcus Sturewall, piano och kör, Axel Tegnered, elgitarr, Ludvig Eriksson, basist, och Hannes Sigfridsson som vikarierar på trummor.

– Jag började spela med musiker på ALV 2014 och det var så jag bildade mitt band. Tidigare spelade jag mycket solo och jag hade inte riktigt mage att be några att starta ett band med mig, men det fanns folk som ville det och det är väldigt härligt. När jag spelar med bandet blir det mer vispop och det gillar jag.

Vad väntar du dig av fredagens konsert?

– Jag hörde att det bokas på ganska bra och det känns jättebra. För mig är det sommarens höjdpunkt att få spela med det här grymma bandet på en så här grym plats. Jag vill att det ska bli sommarens stora dag. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt