Annons:

  • Stående ovationer för Anja Erika Band på Näs

    Anja Erik Band bjöd på en strålande spelning på Astrid Lindgrens Näs i går. Foto. Ludvig Bohman

  • Stående ovationer för Anja Erika Band på Näs

Stående ovationer för Anja Erika Band på Näs

Succén för Näs sommarkvällar fortsatte under fredagskvällen när Anja Erika Band bjöd in till en fullspäckad tillställning. – Jag hade hoppats på att det skulle bli sommarens höjdpunkt och så blev det, sa sångerskan och låtskrivaren Anja Erika Svensson efter spelningen.

Annons:

Under fredagskvällen spelade Anja Erika Band musik som träffade alla i publiken på Astrid Lindgrens Näs. Det framfördes alltifrån mäktiga ballader till country och öppna brev med politiska inslag.

Anja Erika berättade mellan låtarna att bandet tillkom genom att hon arbetar som skådespelare på Astrid Lindgrens Värld och helt enkelt gått fram till musikerna och frågat: ”Hej, vill ni spela med mig?”.

Efter framförandet förklarade frontfiguren hur hennes pappa lyssnat mycket på visor när hon var liten och att låtskrivandet kan komma därifrån, men att låtarna är präglade av hennes eget liv och erfarenheter.

Kvällen avslutades med ett saxofonsolo av högsta slag och fick stående ovationer och jubelrop från de cirka 120 personerna i publiken.

Ludvig Bohman

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt