Annons:

Mårten Melin ordnade bokfest på biblioteket

Mårten Melin besökte biblioteket i Vimmerby i går. Foto: Simon Henriksson

Mårten Melin ordnade bokfest på biblioteket

I går var det bokfest på biblioteket i Vimmerby. Barnboksförfattaren Mårten Melin besökte biblioteket och berättade för barn om att skriva och läsa. – Jag tror att barn kan utveckla sin läsning genom att skriva, säger han.

Annons:

På måndagskvällen var det uppdukat för bokfest på biblioteket i Vimmerby. Barnboksförfattaren Mårten Melin, som har suttit på stol nummer tolv i Svenska Barnboksakademien, besökte biblioteket och många barn kom för att lyssna till honom. 

– Det här är jätteroligt, och ett bra sätt att få folk till biblioteket, så de får se vad som finns här. Det är roligt för mig att träffa mina läsare och barn som kanske inte läst mina böcker, säger Mårten Melin. 

Mårten Melin är ofta ute bland barn och unga och träffar de som läser hans böcker. 

– Det är lite ge och ta, jag är mycket ute i skolor och det är intressant att både få höra vad de tycker om mina böcker och att tjuvlyssna på dem. 

"Historiens vingslag"

Författaren har besökt Vimmerby privat tidigare, men inte i sin roll som författare. Att besöka Astrid Lindgrens barndomsstad är förstås speciellt.

– Man känner historiens vingslag, samtidigt bor jag ju i Stockholm och där har hon ju också varit mycket. 

Mårten Melin berättade om skrivarprocessen, om serietidningar och läste för barnen. 

– Jag tror väldigt mycket att skriva och att läsa hör nära ihop. Jag tror att barn kan utveckla sin läsning genom att skriva. 

Mårten Melin har gett ut böcker i 13 år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt