Annons:

De här tjejerna räddar dansen i Vimmerby

Högst upp sitter Ebba Hjelte, Emelie Carlsson, Moa Larsson och nedanför sitter Michelle Fors, Amanda Granqvist och Adela Johansson.

De här tjejerna räddar dansen i Vimmerby

Aktiv Ungdom lades ner och många stod utan möjlighet till dans. Nu räddar ett gäng gymnasietjejer dansens framtid i Vimmerby. – Dans är stort. Alla vi här brinner ju för dans också, säger gymnasietjejerna.

Annons:

När Ann-Sofie Svensson flyttade och ingen kunde ta över såg Aktiv Ungdom ut att gå i graven. Nu kommer dock räddningen. Ett gäng gymnasietjejer kliver in och axlar hennes roll. Samtidigt byts namnet från Aktiv Ungdom till Vimmerby Dansstudio. 

– Vi tänkte att det skulle vara jättesynd om det försvann, det är många som dansar i Vimmerby och just nu finns bara Kulturskolan. Därför tar vi tar över det som ett litet projekt, säger Emelie Carlsson. 

Den stora anledningen till gymnasietjejernas övertagande är deras brinnande intresse för dansen. 

– Alla vi brinner ju för, och tycker att det är kul, med dans. Det är stort här i Vimmerby också och det är viktigt att det får leva vidare. Alla vet vad Aktiv Ungdom var, säger Adela Johansson. 

Hemsida på gång

Vimmerby Dansstudio kommer fungera på samma sätt som Aktiv Ungdom. Styrelsen är densamma och tjejerna får hjälp av lärarna Kajsa Lundahl och Jenny Leander Lilja. 

– Det har varit som att starta en ny förening och det har varit mycket med att få ihop grupperna, säger Ebba Hjelte. 

Inom kort kommer en hemsida att lanseras och de har delat upp ansvaret mellan sig. Det kommer att vara 20 grupper med tio till 15 elever i varje grupp. 

– Vi kommer att ha lite fler grupper, en del grupper har vi halverat. Det var så många i varje. Vi ledare känner att vi vill kunna se alla elever och lära dem vad vi vill lära dem, säger Amanda Granqvist. 

"Viktigt att få ut det"

I princip hela sista veckan på sommarlovet ägnades åt Vimmerby Dansstudio. 

– Vi försökte styra upp det, träffa ledare och så. Det är viktigt att vi får ut det här till föräldrar och barn. Undrar man något är det bara att höra av sig till oss, vi vill inte ha några missförstånd.

Precis som tidigare kommer det att erbjudas streetdance, jazzdans, barndans och rytmisk lek i Vimarskolans idrottshall.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt