Annons:

  • Målet nått för Hopp & Glädje – kör nästa år igen

    Per Backstad och Kalle Sellbrink var huvudnumren i årets Hopp & Glädje. Foto: Jens Lidesjö

  • Målet nått för Hopp & Glädje – kör nästa år igen

    Ann-Christin Andersson, Maud Rinaldo och Peter Fjällgård är initiativtagarna till Hopp & Glädje.

Målet nått för Hopp & Glädje – kör nästa år igen

Arrangörerna för välgörenhetskonserten Hopp & Glädje lyckades med bedriften att samla in över 200 000 kronor till Cancerfonden. Efter ännu en fantastisk konsert i Rumskulla Kyrka var det nöjda miner. – Man blir verkligen glad. De höga förväntningar man hade satt upp nådde vi, säger Peter Fjällgård som är ett av ansiktena bakom Hopp & Glädje.

Annons:

För tredje året i rad arrangerades välgörenhetskonserten Hopp & Glädje i Rumskulla, med syfte att dra in så mycket pengar som möjligt till Cancerfonden. Inför konserten hade arrangörerna Peter Fjällgård, Maud Rinaldo och Ann-Christin Andersson som mål att komma över summan 200 000 kronor i insamlade pengar sett över dessa tre år, och det gick enligt planerna.

– Man blir ju verkligen glad. Vi har jobbat med bokningar och allting runtom ett bra tag nu. De höga förväntningar man hade satt upp nådde vi, säger en belåten Peter Fjällgård efter konserten.

”Klockren kombination”

Konserten leddes till största del av trubaduren Kalle Sellbrink och hans band Blues Impact. Uppe på scenen hade han allt som oftast med sig Per Backstad och Alexandra Ekelöf. De öppnade musikdelen av denna tillställning med att spela Kentas välkända låt ”Just Idag Är Jag Stark” och ”Time After Time” av Cyndi Lauper.

Det fanns dock fler underhållare i kyrkan denna afton. Däribland den talangfulla Hardly Golden, från Västervik, som charmade publiken med sin sång och sitt gitarrspelande. Han framförde bland annat sin egenskrivna låt ”Dina Ögon”.

Men det var inte slut där. William Isaksson (piano) och Linda Leander (sång) var de resterande deltagarna i konserten. Just de två tolkade tillsammans Nicklas Strömstedts ”Vart Du Än Går” på ett mycket vackert sätt. 

– Kombinationen av alla dessa artister är klockren. Kalle och bandet har varit med sedan starten och de är motorn och hjärtat i det hela. Sedan kompletteras de av de andra på ett fantastiskt sätt, säger Fjällgård.

Ännu en konsert nästa år

Efter två timmars sång och underhållning tog arrangörerna tag i mikrofonen och tackade alla som kom, sponsorerna, artisterna som ställt upp gratis och alla som bidragit på något sätt till att få in mer pengar i kampen mot cancer.

Därefter avslutade Kalle Sellbrink och Blues Impact, tillsammans med Per Backstad och Alexandra Ekelöf, kvällen med klassikern ”Always Look On The Bright Side of Life”. Hela kyrkan gungade med och de cirka 150 personerna som tagit sig till Rumskulla denna afton verkade minst sagt nöjd med vad de precis hört och skådat.

Succén Hopp & Glädje samlade in 47 000 kronor i år och har alltså samlat in över 200 000 kronor till Cancerfonden sedan 2014. Men kampen är ännu inte över. När frågan om det blir en konsert 2017 ställs svarar Peter Fjällgård bestämt:

– Vi kan lova att det blir en konsert nästa år igen.

Jens Lidesjö

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt