Annons:

Han vann årets upplaga av Åbros prestigefyllda tävling

Åbro Bryggeris Niklas Nestlander och Åsa Johansson gratulerar Michael Mackiewic som gjorde Sveriges godaste hembryggda öl under 2017. Foto: Åbro Bryggeri

Han vann årets upplaga av Åbros prestigefyllda tävling

Michael Mackiewicz. Så heter årets vinnare i SM i hembrygd öl. Nu får vinnaren brygga 30 000 liter av sin öl på Åbro Bryggeri i Vimmerby och lansera det på Systembolaget.

Annons:

Vinnarölet heter Skrapan och beskrivs som en mild karaktärsfull laget. Konkurrensen var stentuff med cirka 700 inskickade bidrag. 

Förutom vinstsumman på 10 000 kronor får vinnaren Michael Mackiewicz nu brygga 30 000 liter av sitt öl på Åbro Bryggeri, som sponsrar tävlingen sedan fyra år tillbaka. I höst kommer vinnarölet att lanseras på den svenska marknaden. 

Tävlingen arrangerar Åbro tillsammans med Svenska Hembryggareföreningen. 

– Det stora engagemanget och intresset för ölbryggning är något vi på Åbro delar med Svenska Hembryggareföreningen. SM i hembryggt öl är en av årets höjdpunkter även för oss. Det är också en glädje att få hjälpa årets vinnare att lansera sitt vinnaröl, säger Niklas Nestlander, sponsor- och varumärkeschef på Åbro Bryggeri.

 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt