Annons:

  • Två intressanta företag presenterade sig på aktieträff i Vimmerby

    Från vänster: Seved Johansson, ordförande i Aktiespararna, Anders Mörck, Investment AB Latour, och Maria Nord, Loft VD Amhult 2. Foton: Roelof Stroetinga

  • Två intressanta företag presenterade sig på aktieträff i Vimmerby

    Träffen var välbesökt. Foto: Roelof Stroetinga

  • Två intressanta företag presenterade sig på aktieträff i Vimmerby

Två intressanta företag presenterade sig på aktieträff i Vimmerby

I onsdags kväll arrangerade Aktiespararna Vimmerby/Hultsfred en föreläsning i Stadshusets Plenisal.

Annons:

Aktiespararnas Riksförbund har omkring 150 lokalavdelningar i hela Sverige. Syftet med Aktiespararnas lokalavdelningar är, att informera om aktier från olika börsnoterade bolag genom att bjuda in företagsledare.

På det sättet får medlemmar förstahandsinformation och möjligheten att ställa frågor direkt till företagets representanter.

Över 60 åhörare kom till kvällens föreläsning och fick lyssna på småländska Anders Mörck, ekonomi- och finansdirektör på Investment AB Latour, och Maria Nord Loft, VD på Amhult 2.  

Ska förvärva minst fem bolag

Ordförande i Aktiespararna Vimmerby/Hultsfred, Seved Johansson hälsade alla välkomna och var glad att salen var fullsatt.

Anders Mörck talade om Latours strategi och bolag de äger. Latour är en av Sveriges största bolag, ägd av familjen Douglas.

– Vi köper bolag, men vi har långsiktighet som ledstjärna. Det ska vara sunda företag med internationell potential och egna produkter.

2016 exporterade bolaget 54 procent av sina produkter utanför Norden. Några börsnoterade bolag som Latour äger och Anders Mörck berättade om var Tomra, Fagerhult och Securitas.

Latour har som mål att växa minst tio procent årligen och siktar på att förvärva mellan fem till tio nya bolag varje år.

Satsar på bostäder i Göteborg

Efter pausen var det dags för Maria Nord Loft från Amhult 2 som har sitt säte i Torslanda. Ett företag vars verksamhet i första hand är att bygga och förvalta byggprojektet Amhult centrum, etapp 2. Ett projekt som startade år 2004.

Amhult 2 AB skall projektera, bygga och förvalta bostadsfastigheter och kommersiella fastigheter på ett rationellt och kostnadseffektivt sätt i Göteborg med omnejd. Byggandet och förvaltningen skall ske med omsorg till hyresgästerna, och skapa lönsamhet i fastighetsbeståndet. 

Det blev en väldigt underhållande föreläsning som var välbesökt och mycket uppskattad.

Roelof Stroetinga

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt