Annons:

Kraftigt ökad omsättning för Vimmerbyföretag – söker flera nya anställda

Vimmerbyhus söker flera nya tjänster till företaget. Foto: Arkivbild

Kraftigt ökad omsättning för Vimmerbyföretag – söker flera nya anställda

Vimmerbyföretaget Vimmerbyhus har en fin tid bakom sig. Nu söker företaget flera nya anställda.
– Vi har väldigt mycket att göra, säger vd:n Joakim Ivarsson.

Annons:

Det finns förvisso ett antal orosmoln vid horisonten, men Vimmerbyhus har haft en stark tid bakom sig.

– Vi har en månad kvar av vårt år och orderingången har varit väldigt bra. Den är dubbelt så hög som normalt sett, så affärer kommer det finnas. Vi har varit uppe på väldigt bra nivåer, säger vd:n Joakim Ivarsson. 

Vimmerbyhus har delvis gjort en omställning och nischat sig marknadsmässigt.

– Vi syns på ett annat sätt och har fler potentiella kunder som är aktuella för oss. Marknaden är lite överhettad. Folk vill bygga och marknaden är fortsatt het. Det ser ljust ut för stunden i alla fall. Utmaningen är att göra bra affärer av de affärer som finns. Priserna ute på marknaderna stiger och en del av våra leverantörer har fått ta till krisartade höjningar på slutet. De tvingas till det eftersom det är sån konkurrens om grejerna.

"Gått otroligt bra"

Att priserna har stuckit iväg är en orsak till att omsättningen ser ut att bli mycket hög.

– Vi får en väldigt hög omsättning. Det är en 50-procentig ökning sett på vår totala verksamhet. Då tittar jag på både takstolsdelen och hustillverkningsdelen. Utmaningen är att få med sig mer vinst, så det inte bara är kostnader. Vi har inte riktigt samma ökning av vinsten som omsättningen, men det är också en del strategiska beslut bakom det. Om något kostar 100 kronor och vi ska lägga vinstpåslag på det blir det tufft. Vi har inte gjort det fullt ut och istället försökt hjälpa marknaden med prisbilden. Vi har pressat en del leverantörer, så de tar en del och vi en del och kunderna fortsatt får en attraktiv prisbild. 

Nu söker Vimmerbyshus flera nya anställda. Redan nu är man uppe i 44 plus en del inhyrd personal.

– Vi måste det eftersom vi har höga toppar. Takstolstillverkningen har gått otroligt bra i vinter. Tidigare år har det varit lite lågsäsong, men nu har vi inte sett något stopp sedan i sommar. 

"Vill inte drabbas av växtvärk"

Några av tjänsterna har tidigare varit pausade och någon är pensionsavgång.

– Nu kommer vi tillsätta de här tjänsterna igen eftersom vi ser att vi behöver det. Vi har väldigt mycket att göra. Vi ska anställa en husdesigner också och det är för att ta nästa steg.

Hur är känslan just nu?

– Jättebra och positiv. Vi har att göra, men en del att oroa oss för också. Det finns utmaningar och man måste ha respekt för det som händer i omvärlden. 

Kan det bli fler anställda den närmaste tiden?

– Vi har någonstans landat i att vi inte vill göra företaget för stort för snabbt. Vi vill inte drabbas av växtvärk. Samtidigt är det svårt att säga nej till affärer, men vi är också lite trångbodda och måste titta på skiftökningar. Det kan bli aktuellt, men inte den närmaste tiden.

Tittar ni på andra lokaler?

– Nej, det gör vi inte. Men ska vi takta upp eller öka försäljningen ännu mer så har vi inte kapacitet där vi är just nu.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt