Annons:

  • Nu har Nitin öppnat sin rekond –

    Nu har Nitin Blom öppnat sin rekondlokal i Vimmerby. Foton: Simon Henriksson

  • Nu har Nitin öppnat sin rekond –
  • Nu har Nitin öppnat sin rekond –

Nu har Nitin öppnat sin rekond – "Stora visioner"

Nitin Blom är en av de nya företagarna i Vimmerby 2017. Hans rekond har precis öppnat. – Jag är mer nöjd än jag trodde. Nu får det bära eller brista, jag har satsat stort, säger han.

Annons:

Under flera år har Nitin Blom drivit sin rekondfirma Nitins Rekond i Horn. 

Nu har han flyttat in i nya lokaler utanför Vimmerby, strax efter Älåkra, och hoppas kunna ta nästa steg. 

– Det känns bra. Jag är mer nöjd än jag trodde. Lokalen blev bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag hade ingen sjö av pengar att ösa ur men jag tycker att det här är fullt tillräckligt. Jag har satsat bortåt 200 000 kronor och det kanske inte är så mycket för ett företag, men för mig som är ensam är det mycket. Det får bära eller brista, säger Nitin Blom. 

Varför satsar du i Vimmerby?

– Jag har haft många kunder från Vimmerby och sett att det är en bra bilstad. Det finns många bilfanatiker här, som verkligen vill sköta om sina bilar. Jag har kollat runt lite och det säljs mycket bilvårdsprodukter.

Började redan på gymnasiet

Nitin började tvätta bilar åt sina kompisar redan efter gymnasiet. Där tog intresset fart. 

Nu driver han en rekond, vilket innebär att man gör rent bilen på både in- och utsidan samt vaxar och polerar bilens lack för att få fram glansen och förlänga lackens livslängd. Nitins Rekond är ett Gyeon-certifierat center.

– Min tanke och min vision är att det alltid ska vara kvalitet före kvanitet. Jag har nischat mig så, det händer till och med att jag tackar nej till jobb om jag inser att jag inte kan göra i ordning det så pass bra både jag och kunden vill. Jag jobbar mellan två och tre arbetsdagar med en bil. 

Ibland får Nitin höra att han är "sjuk". 

– I mitt liv finns bara måndagar. Det är sena kvällar, tidiga morgnar. Jag älskar mitt jobb och tycker att det är hur roligt som helst, att polera bilar är det roligaste jag vet. Skulle jag göra tio bilar istället för en skulle jag ju tjäna pengar, men så vill jag inte ha det.

Ensam till att börja med

Till att börja med kommer han att vara ensam. 

– Det här är ett hantverk som man bör ha känsla för. Det är svårt att hitta någon som är liknande mig och den måste verkligen tycka om det och vara sjukt intresserad. 

Han säljer även bilvårdsprodukter och kanske att han behöver anställa någon för att ta hand om det. 

– Men jag måste få ekonomi i det först. 

Stora drömmar

I det långa loppet har Nitin stora visioner.

– Drömmen är att få hålla på med de här stora projekten och kanske bli lite exklusiv i hela Sverige. Jag har lagt 70 timmar på ett jobb och då var det extra allt, det är sådant som är så roligt. Jag har även åkt runt lite och gjort jobb. Jag fungerar som en mobil rekond också, det är möjligt att lösa att jag kan åka runt i Sverige om någon behöver specialrekond.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt