Annons:

Strömstyrkan bygger nytt på Ceos: "Naturligt steg för oss"

Strömstyrkan lämnar sina nuvarande lokaler och flyttar in på Östra Ceos. Innan sommaren 2018 ska företaget flytta in helt och hållet.
– Det känns som ett naturligt steg, säger företagets Bo Karlsson.

Annons:

Strömstyrkan, som i dag har lokaler på Tallholmen, kommer att påbörja byggnationen inom kort. Totalt tar man 1 800 kvadratmeter på Ceos-området. 

– Det känns som ett naturligt steg, vi har funnits länge. Det här är inga tankegångar som precis har dykt upp, men vi har ett företag och en kundkrets som är stabil nog, säger Bo Karlsson, Strömstyrkan.

Strömstyrkan har startat ett fastighetsbolag – Astralia Fastigheter – och det är genom det man avser att bygga de nya lokalerna på Östra Ceos. Totalt tar elfirman 1 800 kvadratmeter.

– Det blir större. Vi är trångbodda på framför allt kontorssidan i dag. Att vi tar det genom Astralia är för att inte blanda ihop två olika branscher. Vi är en elinstallationsfirma och fastighetssidan är av ett annat slag. Det kändes lämpligt med ett eget bolag. I praktiken är det ju vi, det är samma killar.

20 anställda

Strömstyrkan har 20 anställda i Vimmerby i dagsläget. Flytten innebär inga nya jobb per automatik. 

 Inte direkt kopplat till att vi bygger ut, men det öppnar för möjligheten. Här hade det blivit svårt att bli större, kanske någon mer. Vi hade fått problem med omklädningsrum och att få stå i kö till duschen är inget roligt. 

Går det bra för er i Vimmerby?

– Vi lyckas nog ta vår del av marknaden.

Byggnad i höst

Nästa vår, innan sommaren, ska Strömstyrkan flytta in i de nya lokalerna. 

– Redan i höst, innan snön, ska det finnas en byggnad även om det inte går att flytta in i den, så att vi kan jobba med inomhusjobb på vintern. Till sommaren ska det vara inflyttningsklart.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt