Annons:

UTDRAGEN TVIST LÖST – SÅ BLIR LÖSNINGEN I SOMMAR

Vimmerbyföretagaren Jerker Ekelund kan se framåt efter att tvisten med Våffelbruket fått sin lösning. Foto: Ossian Mathiasson

UTDRAGEN TVIST LÖST – SÅ BLIR LÖSNINGEN I SOMMAR

Magasin 5 och Våffelbruket har haft en ekonomisk tvist sedan sommaren. Nu har parterna hittat en lösning och ägaren Jerker Ekelund kan se fram emot en ny glassommar.
– Jag är oerhört tacksam för den hjälp jag har fått, säger han.

Annons:

Glasscaféet Magasin 5 slog upp portarna i somras och blev en omedelbar succé i Vimmerbysommaren. Efterspelet blev inte lika roligt. Vägg i vägg med glasscaféet flyttade Våffelbruket in och samarbetet mellan bolaget och Ekelund blev långtifrån smärtfritt.

Efter många turer har parterna nu hittat en lösning och en tredjedel av skulden på cirka 300 000 kronor har redan betats av från Våffelbrukets sida.

– De har betalat en tredjedel av sin skuld och det finns en avbetalningsplan. Jag kommer få den summa som är fakturerad, men satsningarna jag gjort i lokalen för deras räkning kommer jag inte få tillbaka, men det är som det är och jag har ju kvar de grejerna, säger Ekelund och fortsätter:

– Det har varit en väldigt tuff period, men nu har de tagit in nytt kapital och har försökt förhandla med fordringsägare. I mitt fall finns det inget att diskutera och jag har inte fakturerat något som är oskäligt utan det handlar om inköp av varor och elkostnader. Det fanns inget för mig att pruta på och det fanns underlag på allting. Jag har en god relation med deras nuvarande vd och utan det hade det nog inte löst sig. På grund av detta har jag hamnat i samma situation åt andra hållet och utifrån det har jag varit ödmjuk inför situationen.

Kunde du ha gjort något annorlunda?

– Nej, egentligen inte. Det kom en del varningsklockor under sommaren, men det är lätt att vara efterklok. Nu får jag vända det här till något positivt. Jag har lärt mig massa saker och är oerhört tacksam för att jag fått den hjälp jag fått av vissa leverantörer.

 "Siktar på att göra en bättre produkt"

Något samarbete med Våffelbruket blir det – som vi rapporterat om tidigare – inte framöver. Däremot blir det våfflor i byggnaden – men nu införlivas den delen i glasscaféet.

– Det blir våfflor hos oss istället. Konceptet och allting finns redan på plats. Vi breddar oss helt enkelt och siktar på att göra en bättre produkt. Där vi står nu känns jättebra och vi såg hur populärt det var med våfflor förra året och nu får vi en enklare funktion i det här. Jag tror att det blir perfekt.

Den del av byggnaden som Våffelbruket huserat i blir nu en eventyta och extra serveringsyta. Utöver det blir det en större uteservering och en del nyheter i utbudet. Siktet är att öppna inför valborgshelgen.

– Vi är mycket mer förberedda i år. Förra året byggde vi ända fram till öppningen, men nu har vi allt på plats. Många sommarjobbare är klara, men vi söker ett par till. Jag räknar med att det blir runt 15 personer så allting känns jättebra.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt