Annons:

Butik i centrala Vimmerby ska säljas:

Butiken Life i Vimmerby ska säljas. Foto: Jakob Karlsson

Butik i centrala Vimmerby ska säljas: "Hoppas någon tar över"

2012 tog paret Ing-Marie och Jan-Erik Gutman över butiken Life i Vimmerby. De flyttade den till Nortullsgatan i Vimmerby – och nu ska den säljas.
– Jag hoppas verkligen att någon aktör hoppar på. Mångfalden är viktig för Vimmerby, säger Ing-Marie Gutman.

Annons:

Ända sedan 1981, när Ing-Marie Gutman öppnade sin första butik i Kisa, har hon varit i branschen. Nu 35 år senare är det dags att trappa ned. 

Därför väljer hon att sälja butiken på Nortullsgatan i Vimmerby som hon drivit sedan 2012. När de tog över för snart fem år sedan valde de att byta lokal för att få en nystart.

– Vi öppnade vår första butik i Vimmerby 1985 och sedan hade vi ett avbrott från 1998 och ett tag framåt. Det här har ändå följt med som en röd tråd genom livet och det har varit väldigt roligt. Men jag är 62 år nu och har andra jobb vid sidan om. Jag skulle kunna tänka mig att jobba vidare, men det är ett tungt ansvar att ha den administrativa biten med allt vad det innebär när man närmar sig pension. Alla tänkbara efterträdare i familjen har andra verksamheter där butiken inte passar in, säger Ing-Marie Gutman.

Nu hoppas paret att butiken ska kunna leva vidare. 

– Jag tror att mångfalden är viktig för Vimmerby som stad, det behövs både kedjor och butiker och vi hoppas att det ska finnas kvar. Det vore positivt om någon som brinner för branschen tog över den. Life är en rikstäckande kedja som satsar på rena och bra produkter och tar fram bra erbjudande för butiken och kunderna.

"Svårt att säga"

Det finns redan en del förfrågningar, men ännu har ingen slagit till. 

– Det är svårt att säga hur intresset är, det kan ju dyka upp någon som slår till på en timme. Det är en konkurrensutsatt bransch, många säljer på nätet. Men mötet mellan människor är det viktiga, tycker jag. 

Vad tror du om möjligheten att få någon att ta över?

– Det är jättesvårt att säga, men jag hoppas verkligen att någon aktör hoppar in. Under en övergångstid finns det också möjlighet att få stöd och upplärning av oss.

Utöver själva butiksytan innehåller lokalerna också ett källarplan.

– Den har vi renoverat och den inrymmer ett väntrum, behandlingsrum samt lagerlokal, med egen ingång.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt