Annons:

  • Nu är det på gång – här byggs nya lägenheter i Vimmerby

    Cecilia Bergman Gustafsson framför det område som kommer bli både LSS-boende och nya hyreslägenheter i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

  • Nu är det på gång – här byggs nya lägenheter i Vimmerby

    Här har den första plattan gjutits. Det ska bli LSS-boende.

  • Nu är det på gång – här byggs nya lägenheter i Vimmerby

    Cecilia Bergman Gustafsson tror att det finns en stor efterfrågan på hyreslägenheter.

Nu är det på gång – här byggs nya lägenheter i Vimmerby

Nu närmar det sig på allvar. Vimmerby Mässhallars satsning på nya bostäder vid området Vitsippan har kommit ett steg längre.
– Det känns jätteskönt, säger Cecilia Bergman Gustafsson.

Annons:

Vår tidning berättade om projektet för flera år sedan, men en del olika faktorer har gjort att det har dröjt något. Dels byggs ett nytt LSS-boende som kommer att användas av Lansen Omsorg, dels byggs tio nya hyreslägenheter. 

Allting byggs vid området Vitsippan, där det redan sedan tidigare finns ett LSS-boende och hyreslägenheter. Nu är det området närmast Björkbacken som kommer bebyggas. 

I december förra året fick Vimmerby Mässhallar klartecken för bygglovet av det nya LSS-boendet, som blir först ut i satsningen. Plattan till det som ska bli LSS-boende har gjutits och inom kort gjuts även plattorna till de två blocken med lägenheter.

– Först ut är LSS-boendet, säger Vimmerby Mässhallars Cecilia Bergman Gustafsson.

Tio hyreslägenheter

Totalt rör det sig om sex LSS-lägenheter samt ett allmänt utrymme. Utöver det ska även tio hyreslägenheter byggas. Det rör sig om treor på ungefär 80 kvadrat. Vad hyrorna kan komma att landa på är för tidigt att säga något om, enligt Bergman Gustafsson.

– Det är markplanslägenheter med egen altan. Tanken är att det ska vara lätt att ta sig in. Vi ser en stor efterfrågan på sådana lägenheter bland de något äldre och det kommer vara både handikappanpassat och hög standard. Det är treor med två sovrum, vardagsrum och kök i ett samt en altan då. 

Cecilia Bergman Gustafsson tror att området passar väl för det. Den första omgången vid Vitsippan stod färdigbyggd 2017 och där finns nu ett tiotal lägenheter och sex lägenheter för LSS. 

– Det är ett naturskönt område med nära till Gästgivarehagen. Vi tror att det finns en efterfrågan bland de som blivit lite äldre att flytta från hus och ändå få det här på markplan med tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin, förråd och en altan. 

"Svårt säga exakt när"

Projektet har pågått i flera år och det finns flera anledningar till att det har dragit ut på tiden.

– Vi började egentligen med det innan pandemin, men detaljplanen har tagit tid och vi har haft andra projekt på Ronja. Det är inte bara att trycka på en knapp, utan det är en pågående process. Nu känns det jätteskönt att vi har kommit hit och att vi är igång. 

Förhoppningen är att ha gjutit alla plattor innan vintern.

– Det är skönt att det rör på sig och vi hoppas kunna fortsätta ganska omgående innan vintern.

När kan projektet vara färdigt?

– Det är svårt att säga exakt när. Det går inte att fastställa helt när vi är klara nu.

Tidigare har Håkan Carlsson, ägaren till Vimmerby Mässhallar, sagt att det rör sig om en investering på mellan 30 och 40 miljoner kronor. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt