Annons:

  • REDO ATT SLÄPPA NAMNET – HAN DRIVER NYA RESTAURANGEN I HULTSFRED

    Stefan Johansson kommer att driva restaurangen i Hultsfred. Foto: Privat

  • REDO ATT SLÄPPA NAMNET – HAN DRIVER NYA RESTAURANGEN I HULTSFRED

    Restaurangen kommer bli en pärla, menar Jerker Ekelund. Totalt investerar man tre miljoner. Foto: Arkiv

REDO ATT SLÄPPA NAMNET – HAN DRIVER NYA RESTAURANGEN I HULTSFRED

Redan i januari kunde vår tidning berätta att det var klart med krögare till den nya restaurangen i Hultsfred. Nu är Jerker Ekelund och Stefan Johansson, som ska driva restaurangen, redo att berätta mer om satsningen.
– Det ska verkligen bli spännande, säger Stefan Johansson.

Annons:

Det var förra sommaren som det stod klart att det skulle startas en ny restaurang i Anncott Fastigheters lokaler på handelsområdet i Hultsfred. I januari kunde vi berätta att det var klart med en krögare.

– Det är en välkänd krögare som ska driva restaurangen. Han är rutinerad i branschen, har hållit på i många år, sa Jerker Ekelund då.

Själva namnet har man velat hålla på länge och väl, men nu är man redo att berätta mer om satsningen. Det blir restaurangprofilen Stefan Johansson som kommer driva den.

– Det är jättemånga som har hört av sig och velat driva restaurangen. Men vi kände direkt när vi fick kontakt med Stefan att det var rätt. Det är en toppenkille med bra skolning som jag har jobbat med tidigare. Jag vet att han är otroligt duktig och det var ett ganska lätt val för oss att göra ett avtal med honom, säger Jerker Ekelund.

Närmast från Långsjön

Stefan Johansson har närmast drivit restaurangen vid Långsjön utanför Ankarsrum längs med riksväg 40. Han har lång erfarenhet av branschen och har tidigare arbetat på bland annat Björkbacken i Vimmerby under många år.

– Det ska verkligen bli spännande. Jag känner att det är dags att testa på något nytt. Jag har varit i Långsjön i fem år och därför kände jag att jag ville ha lite mer av året runt-verksamhet. På något sätt är det mer stabilt och i Långsjön blir det mest sommar, säger han.

Samtidigt har han trivts otroligt bra, poängterar han.

– Pandemin har gjort sitt och ekonomin har blivit lite svår. Det blir så himla känsligt, men det har inte varit lätt att bestämma sig. Nu tror jag att det här kommer bli jättebra. 

Vad blir det för inriktning?

– Mat. Nej, men det kommer inte vara några konstigheter. Jag är skolad inom husmanskosten och det är mat. Det här är ju tänkt att vara på dagtid, från morgon till eftermiddag, och då är det mer långkok än filéer. 

Investerar miljoner

Jerker Ekelund säger att det rör sig om ett flerårigt avtal och att den nya restaurangen kommer bli en pärla.

– Vi investerar över tre miljoner kronor, så det är en seriös satsning och det kommer verkligen bli fint.

Just nu arbetar man efter att kunna öppna den 1 november.

– Om det blir så är svårt att veta, men det är vad vi jobbar efter. Det kommer gå att berätta mer när man vet exakt hur restaurangen kommer se ut och man har lite mer kött på benen, men det kommer bli toppen när allt är färdigt. Inget kommer vara hugget i sten, så det kommer förändras hela tiden och finnas mat för alla, säger Stefan Johansson.

Det här innebär också att Stefan Johansson släpper Långsjön.

– Ja, jag har inte tänkt tanken att man kan dubbla. Men man ska aldrig säga aldrig.

Bygget av den nya restaurangen kommer inledas den närmaste framtiden.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt