Annons:

Kjell återvänder till Vimmerby – ”Ska bli fantastiskt”

Kjell Karlsson är nya arrendatorn i Karaktärshotellets restaurang. Foto: Jakob Karlsson

Kjell återvänder till Vimmerby – ”Ska bli fantastiskt”

Kjell Karlsson flyttade från Vimmerby som 15-åring. Efter mängder av kockjobb i Sverige och 35 år i USA återvänder han nu till sin hemstad – och tar över arrendet hos Karaktärshotellet.
– Det ska bli fantastiskt, säger han.

Annons:

Micael Glennfalk och Kjell "Charlie" Karlsson är jämngamla och barndomskamrater. 40 år senare korsas deras vägar igen när Karlsson från och med 1 november tar över arrendet för Karakärshotellets restaurang.

– Det ska bli fantastiskt roligt. När jag fick se de här lokalerna kändes det helt rätt, berättar han.

– Jag såg på Facebook att ”Charlie” var hemma igen och tänkte att det var värt ett försök. Vi har diskuterat en tid och få hit en kock mer erfarenhet var viktigt i det här skedet.

Lagade mat åt Hollywood-skådisar

Karlsson lämnade alltså Vimmerby som 15-åring och har levt ett speciellt liv. Efter kockutbildning i Linköping och jobb på flera olika krogar i Sverige åkte han på en skidresa i USA.

Där blev han kvar – i 35 år.

Under sina sista år i staterna drev han en egen restaurang i Salt Lake City i Utah. Under åren i USA var han också kock till mängder med filminspelningar.

– Jag har många minnen och träffade väldigt många skådespelare. Det var väldigt mycket jobb, men också väldigt roligt. Vi kunde spela in på ställen där det var sandstorm eller svinkallt och stjärnorna hade många önskemål om maten.

”Bra mat från grunden”

För sju år sedan bestämde sig Kjell för att återvända till Sverige. Här väntade ett jobb som souschef på Hoks Herrgård några mil söder om Jönköping. 

Där har han jobbat i fler år – ända fram tills ett telefonsamtal kom från Vimmerby.

– Jag tycker att Vimmerby är samma mysiga stad som när jag var liten, men den har blivit större och det här ska bli väldigt roligt.

Vad gillar du själv för mat?

– Jag älskar fisk och jag gillar bra mat från grunden. Vi vill jobba med närodlade och ekologiska varor och gästerna ska veta vad de stoppar i sig. Jag vill inte bjuda på något som jag inte kan tänka mig att äta själv.

”Finns mycket idéer”

För Micael Glennfalk är lösningen precis vad han önskade sig. Hotellägaren vill se en nystart för restaurangen, som invigdes 2007.

– Exakt vilken inriktning det blir får vi återkomma om, men det finns väldigt mycket idéer och jag vill att det ska hända mer saker runt Karaktärshotellet, både för Vimmerbyborna och för turister. Där är restaurangen väldigt viktig. Hur det blir exakt vill vi återkomma med, men jag är väldigt glad för den här lösningen. Det har hänt väldigt mycket i restaurangbranschen i Vimmerby under de senaste åren, men det finns fortfarande luckor att fylla och de vill vi hitta. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt