Annons:

Tuffare tider för Vimmerbyföretaget – behövt varsla ett par anställda

Johan Hoffstedt är vd för Polyform i Vimmerby som ser en vikande marknad. Foto: Simon Henriksson

Tuffare tider för Vimmerbyföretaget – behövt varsla ett par anställda

Vimmerbyföretaget Polyform AB känner också av den nedgående konjunkturen. Företaget har behövt varsla ett par anställda om uppsägning.
– Vi ser tecken runt omkring oss på att marknaden viker, säger vd:n Johan Hoffstedt.

Annons:

Ännu rör det sig inte om någon jättenedgång för Polyform. Företaget, som sedan länge är specialiserat inom köksbranschen, har behövt varsla ett par anställda om uppsägning nu. 

– Det är ett tråkigt besked att behöva lämna men vi ser orosmoln på himlen och det vore naivt av oss att tro att vi inte ska bli drabbade. Vi behöver förbereda oss för att marknaden kan vika snabbt, säger vd:n Johan Hoffstedt. 

Annars har 2023 varit ett bra år för Polyform.

– Vi ser tecken runt omkring oss på att marknaden viker, men hittills i år har vi varit lyckligt lottade. Vi har med hjälp av nya kunder fortsatt att växa medan köksmarknaden totalt sett har minskat. Just nu målas det upp en ganska mörk bild av byggsektorn och att många företag står på ruinens brant. Vårt arbete kommer in sent på en byggarbetsplats, vilket i det perspektivet varit vår räddning så här långt, säger Johan Hoffstedt och fortsätter:

– Vår verksamhet har grunden i ROT-sidan och där ser det betydligt bättre ut i förhållande mot nybyggnation. Jag tror dock vi kommer att se en dämpad efterfrågan även där, om än inte i samma omfattning.

"Tuffare framåt"

Polyform har vuxit enormt under det senaste decenniet och har i dag 37 anställda vid sin fabrik i Vimmerby. 

– Omsättningsmässigt är det ett bra år hittills, men vi har helt klart gått in i en tuffare marknad.

Är det mot slutet av det här året eller början av nästa ni märker det mest?

– Vi jobbar med korta cyklar och är snabbfotade. Det är sällan vi har längre leveranstid än fyra veckor. Är marknaden tuff är inte fyra veckor så mycket att vinka på. Att vi är snabba är en av våra styrkor och därmed vårt levebröd, men i det här sammanhanget blir det en nackdel. Exakt vad vi står inför vet vi inte, men vi måste vara på tå och agera för att hålla verksamheten rätt dimensionerad mot efterfrågan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt