Annons:

Lansen Omsorg växer igen – två nya boenden på gång

Marcus Hamlins Lansen Omsorg expanderar ytterligare i Vimmerby. Här är han tillsammans med näringslivschefen Patrik Kinnbom. Foto: Linus Johansson

Lansen Omsorg växer igen – två nya boenden på gång

Lansen Omsorg har sökt nya tomter i Vimmerby under en längre tid. Nu står det klart att företaget kommer bygga ytterligare två LSS-boenden i Vimmerby. Satsningarna innebär cirka 15 nya jobb.
– Totalt handlar det om ett 15-tal nya arbetstillfällen, säger ägaren Marcus Hamlin till LN/VT.

Annons:

Lansen Omsorg har växt snabbt sedan starten i Södra Vi 2014. I slutet av fjolåret öppnade ytterligare ett LSS-boende vid Gästgivarehagen i Vimmerby. Nu är det dags för ytterligare expansion.

Hamlin har blivit lovad mark i det nya bostadsområdet vid Nossen. Där kommer det bli ett boende för sex brukare.

– Det stämmer. Vi har blivit lovade att det är vi som står först i kön. Det är ju lite kvar än, som att detaljplanen inte ska överklagas plus att värdering ska göras, men det känns verkligen bra, säger han till LN/VT som var först med att berättade om expansionen.

"Bygglovet inte helt klart"

Hamlin räknar med byggstart om ett eller två år. Däremot kommer ytterligare ett boende i samma storlek börja byggas redan i höst. Var det är vill inte HAmlin gå in på i dagsläget.

– Nej, bygglovet är inte helt klart än. Men här ska spaden sättas i marken redan till hösten. Jag är mån om att verka i ett område där vi är integrerade i samhället. Det är hela idén. Vi har fler trådar ute till ytterligare boenden, men det börjar nog bli fullt i den här kommunen nu, säger Hamlin.

De båda boendena kommer generera cirka 15 nya jobb i Vimmerby. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt