Annons:

JUST NU: NORDEA FLYTTAR FRÅN SVERIGE

Nordea flyttar sitt huvudkontor från Stockholm till Finland.

JUST NU: NORDEA FLYTTAR FRÅN SVERIGE

Storbanken Nordea flyttar sitt huvudkontor från Stockholm till Finland. Det meddelas i ett presssmeddelande.

Annons:

Beslutet fattades under ett styrelsemöte i dag. 

”All verksamhet på hemmamarknaderna i Norden förblir oförändrad, och ur ett kundperspektiv blir det inga förändringar i vår dagliga verksamhet. Vi räknar med att endast ett begränsat antal medarbetare påverkas av flytten, och Nordea fortsätter att vara en stor skattebetalare på alla sina fyra hemmamarknader.” skriver banken i ett pressmeddelande.

– Styrelsens beslut att inleda en flytt av moderbolagets säte till Finland är resultatet av sex månaders noggrann utredning och analys av de konkurrensvillkor och utmaningar som Nordea har att förhålla sig till. Vi ser flytten som ett viktigt strategiskt steg när det gäller att placera Nordea på jämbördig fot med jämförbara europeiska banker. De jämlika förutsättningar och förutsägbara regelverk som EU:s bankunion kan erbjuda främjar, anser vi, våra kunders, aktieägares och medarbetares intressen, säger Björn Wahlroos, styrelseordförande i Nordea, i pressmeddelandet.

Kommunen har kvar Nordea

Planen är att flytten ska genomföras under andra halvåret 2018.

– Vi fortsätter att skapa värde för alla kunder, eftersom vi tänker hålla fast vid samma nordiska verksamhetsmodell som vi har idag. Vi håller helhjärtat fast vid vårt engagemang på alla våra nordiska hemmamarknader, och ser fram emot att fortsätta ta fram starka produkter och lösningar för våra kunder och bidra till samhället och ekonomin i Norden, säger Casper von Koskull, vd och koncernchef för Nordea Bank, i pressmeddelandet.

Nordea, som lämnade Vimmerby 2016, är Vimmerby kommuns bank i ytterligare fem år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt