Annons:

NY BUTIK ÖPPNAR I VÄSTERVIK – ”EN BRA MARKNAD”

Thomas Kongstad är platschef för satsningen på en ny butik i Västervik. Foto: Pressbild

NY BUTIK ÖPPNAR I VÄSTERVIK – ”EN BRA MARKNAD”

Den 23 mars är det dags för stor invigning i Västervik. Då öppnar Eldabutiken upp dörrarna till sin sprillans nya butik på Ljungheden.
– Jag är övertygad om att det finns en bra marknad i Västervik, säger platschefen Thomas Kongstad.

Annons:

Eldabutiker finns det gott om i hela landet. Den nya butiken i Västervik kommer ägas av franchisetagarna i Oskarshamn som även driver en butik i Växjö.

Elda säljer alla typer av eldstäder och tillhörande utrustning.
 – Jag tycker att det är en spännande satsning som vi nu gör i Västervik och det ska bli väldigt roligt att komma igång. Vi kommer att ha närmare 100-talet eldstäder i utställning för hemmet och trädgården, från ledande tillverkare, säger Kongstad som just nu finslipar det sista i den 400 kvadratmeter stora butiken på Ljungheden.

”Intresset är stort”

Kongstad kommer närmast från en tjänst på XL Bygg Materialmännen.

– Vi köpte en del av Eldabutiken i Oskarshamn och vi fick kontakt den vägen. När jag hörde om deras planer för Västervik kände jag att jag ville vara med på det här tåget. I företaget finns 30 års erfarenhet av kaminer och murningsarbeten.

Intresset för eldstäder sköt i höjden i takt med elpriskrisen för snart ett och ett halvt år sedan.

– Jag är övertygad om att det finns en bra marknad i Västervik. Intresset är stort och det har det varit under en tid. Backar man tillbaka till något år sedan med elpriserna som var då så var det hysteriskt. För många idag handlar det inte bara om mysfaktor utan man vill göra en energisatsning och ha en kompletterande värmekälla med tanke på världsläget.

Blir granne med Thansen

Eldabutiken kommer finnas i handelsområdet på Ljungheden, i samma byggnad som Thansen, Lager 157 och Jysk huserar.

– Det är spännande att vara en del i ett handelsområde där det rör sig mycket folk och är mycket rörelse hela tiden. Det är bra parkeringsmöjligheter och bra lager och allting. Jag tror också att det kan komma en del spontanbesök in i butiken, som kanske inte åker till Ljungheden just för att besöka Elda. Det är en fördel.

Själva verksamheten är redan igång.

– Innan öppningen jobbar vi både med hembesök och bokade besök i butiken, men det ska bli väldigt kul att kunna dra igång på riktigt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt