Annons:

BoKlok-fabriken i Gullringen får guldutmärkelse för miljöarbete

Anna Johansson och Ulf Herrström från BoKlok i Gullringen visar stolt upp diplomet för "Grön arbetsplats". Foto: Pressbild

BoKlok-fabriken i Gullringen får guldutmärkelse för miljöarbete

BoKloks fabrik i Gullringen har fått guldutmärkelsen "Grön arbetsplats". Utmärkelsen är Skanskas egen miljömärkning.

Annons:

Projektledaren Anna Johansson och hennes kollegor har drivit utvecklingen mot Skanskas egen miljömärkning "Grön arbetsplats Guld", skriver företaget i ett pressmeddelande. 

BoKlok-fabriken i Gullringen överträffade energimålen och har mindre avgaser och avfall än vad som krävs. Att personalen går och cyklar på industriområdet är något som ytterligare bidrar positivt för både miljön och hälsan. 

– Vi vill vara förebilder och påverka – både i branschen, för andra företag och inspirera våra medarbetare. Det är en ganska hård och tuff miljö med maskiner, så vi vill visa att det med enkla knep går att vara miljövänlig. Men viktigast är att bidra till en attitydförändring och att spara på jordens resurser, säger projektledaren Anna Johansson.

På fabriken i Gullringen har man valt att sätta en hög ambition, med snålspolande kranar, miljömärkta pennor och kontorsmaterial. Det har förbättrat arbetsplatsens gröna arbete. 

Om två år görs en ny miljörevision.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt