Annons:

  • Ägarna har fått klartecken: Bygger upp industrin efter branden – ”Varit ambitionen”

    Bygglov har beviljats. Nu kan Jonas Arvidsson och Per-Ola Arvidsson på allvar börja se fram emot att industrifastigheten byggs upp igen efter branden. Foto: Privat

  • Ägarna har fått klartecken: Bygger upp industrin efter branden – ”Varit ambitionen”

    Fasaden uppförs i betong och färgas ljusgrå med inslag av engelskt rött. Invändigt finns utrymmen för spikavdelning, sågavdelning, truckgarage, teknikrum, kontor och personalutrymmen.

Ägarna har fått klartecken: Bygger upp industrin efter branden – ”Varit ambitionen”

Järnforsens Emballage har beviljats bygglov. Industrilokalen ska byggas upp igen efter branden i vintras.
– Det har varit vår ambition hela tiden, säger delägaren Jonas Arvidsson.

Annons:

Järnforsens Emballages lokaler på Industrivägen ödelades efter en brand i februari. Omgående var ägarna fast beslutna att bygga upp fastigheten igen.

– Kanske inte första dagen eller andra, men när det hade fått gå några dagar började vi känna så. Men det har varit väldigt mycket jobb, säger Jonas Arvidsson, som driver företaget tillsammans med Per-Ola Arvidsson.

Nu är man ett viktigt steg på vägen. Bygglov för en ny industribyggnad har beviljats av miljö- och byggnadsnämnden, som bedömer att åtgärden stämmer väl överens med bestämmelserna i detaljplanen. "Åtgärden utgör inte någon betydande olägenhet för grannar och omgivningen", står det i beslutet.

– Vi vill framhäva kommunen som beviljade ansökan väldigt fort. Det är vi väldigt tacksamma för, det har underlättat så vi kan komma i gång med byggnationen snabbt, säger Jonas Arvidsson.

Hur ser tidsplanen ut för när ni kan komma i gång och vara klara?

– Nu ligger det ute med möjlighet att överklaga under ett antal veckor. Förhoppningsvis ska vi komma i gång i närtid, kanske redan i maj eller i månadsskiftet, så det förhoppningsvis kan vara färdigt om sju-åtta månader. Själva upphandlingen och allt sådant sköter försäkringsbolaget, det ligger utanför mitt ansvar, säger Jonas Arvidsson, som också vill framhålla Länsförsäkringar för bra uppbackning.

Ser du någon fara i att byggnationen ska överklagas?

– Nej, det tror jag inte eftersom det funnits en befintlig lokal på platsen tidigare. Vi bygger på samma ställe, samma kvadratmeter och nästan samma form på lokalen, så den är likvärdig och det har varit väldigt positivt bland invånarna. Järnforsenborna har uttryckt att de är glada att fastigheten ska byggas upp igen.

Ljusgrå med inslag av engelskt rött

Totalt omfattar den nya byggnaden 13 108 kvadratmeter inklusive skärmtak, visar bygglovsansökan.

Fasaden uppförs i betong och färgas ljusgrå med inslag av engelskt rött. Naturfärgade lättmetallfönster ska installeras och taket består av svart papp. Invändigt finns utrymme för produktionslokal i form av spikavdelning och sågavdelning, truckgarage, teknikrum, kontor och personalutrymmen. Två lastkajer uppförs på byggnadens västra del.

Köper in det mesta

Under tiden, tills industrilokalen står klar, köper Järnforsens Emballage in det mesta från andra leverantörer.

– Vi löser det på så sätt att vi köper in legojobb för mycket av det vi annars tillverkar för att kunna tillgodose det våra kunder efterfrågar, säger Jonas Arvidsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt