Annons:

Fortsatt högtryck för Vimmerbyhus – ökat 25 procent

Företaget Vimmerbyhus fina utveckling fortsätter. Foto: Simon Henriksson

Fortsatt högtryck för Vimmerbyhus – ökat 25 procent

Vimemrbyhus fortsätter att gå som tåget. När halvårsbokslutet snart summeras ligger ökningen på cirka 25 procent.
– Vi har arbetet hårt mot våra business to business-kunder, säger vd Jens Carlsson.

Annons:

Vimmerbyhus har haft en enorm utveckling under de senaste åren. Sedan augusti har man anställt ytterligare fem personer och nu är man 43 anställda i husfabriken i Vimmerby.

För knappt två år sedan var man 26.

– Sedan augusti har vi tagit upp kostymen lite så att vi kan jobba mer med strategier och arbetssätt. Närmaste halvåret kommer vi inte anställa fler utan det kommer vi titta på till sommaren igen.

"En bra bit över förväntan"

Omsätttningen har ökat med 25 procent hittills under detta räkenskapsår.

– Det har gått bättre än vi trodde. Jag trodde att det skulle plana ut lite, men det är en bra bit över förväntan. Vi hade räknat med att hamna på en omsättning på 75 miljoner, men nu ser det ut som att det blir 85-90 istället.  

Förklaringen ligger i ökad försäljning gentemot företagskunder.

– Det har lett till fler affärer och nätverket har vidgats. Vi har fått in nya affärer på privata exploatörer och bostadsrättsföreningar och den satsningen är svaret på varför omsättningen ökar.

Hur ser du på framtiden?

– Det har varit skriverier om att bostadsrättsmarknaden kyls av lite, men vi har inte märkt det på förfrågningarna. Vi säljer lite mindre privata villor, men det handlar om tillgången till tomter. Marknaden lokalt är begränsad.

 "Fantastiskt positivt"

I Vimmerby råder stor brist på villatomter – men det börjar hända saker. Inom ett och ett halvt år kommer kommunen lägga ut cirka 100 tomter till försäljning.

– Jag tycker att det är fantastiskt positivt att vi har den diskussion som vi har nu med det som händer vid Nossen och FB Bostad. Jag tycker att det är jättepositivt att BoKlok vill bygga i Vimmerby, det är ett sundhetstecken.

Vimmerbyhus har tittat på att bygga bostadsrätter.

– Vi har inte riktigt muskler att bygga och sälja av, men jag har funderat på att ta fram prospekt och sälja på ritning. Vi har inte haft möjlighet att titta på det ännu, men det kan absolut bli aktuellt i framtiden. Hade jag fått välja och haft möjlighet skulle jag ha varit intresserad av Blåskulleparken. Vi har husmodeller som skulle göra sig bra där.

Hur många lediga villatomter bör det finnas i Vimmerby?

– Jag har sagt till politikerna att det ska finnas 30-40 tomter som alltid är tillgängliga och att ska snurra runt det. Det ska finnas lite valmöjligheter också. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt