Annons:

Uppgifter: Hit flyttar begravningsbyrån

Här ska FB Bostad bygga 16 bostadsrätter. Nu ska Rundqvist Begravningsbyrå ha gjort klart med en ny lokal. Foto: Simon Henriksson

Uppgifter: Hit flyttar begravningsbyrån

Rundqvist Begravningsbyrå ska ha hittat ny lokal i Vimmerby. Det uppger Länstidningen Norr/Vimmerby Tidning i dag. Begravningsbyrån ska flytta in i Energihusets gamla lokal på Sevedegatan.

Annons:

Uppgifterna är obekräftade och överenskommelsen mellan Vimmerby kommun och Rundquist Begravningsbyrå är ännu inte klar. Kommunen ska köpa marken och sedan sälja den vidare till FB Bostad för att bygga 16 lägenheter på området.

– Jag vill inte kommentera någonting förrän allt är påskrivet, säger Jönköpings Begravningsbyrås regionchef Björn Svensson till LN/VT.

Tecknat hyreskontrakt

Fastigheten ägs av Joakim Carlqvist som i LN/VT meddelar att lokalen hyrts ut till ett befintligt företag i Vimmerby:

– Jag kan bekräfta att jag har tecknat ett hyreskontrakt för den lokalen.

FB Bostad räknar med att påbörja byggnationen i februari nästa år. Avtalet mellan Vimmerby kommun och Rundqvist Begravningsbyrå väntas bli klart inom kort.

– Vi är i slutförhandlingarna med begravningsbyrån och de har varit väldigt hjälpsamma och ser positivt till Vimmerby kommuns utveckling, skriver kommunens gatuchef Andreas Horste i ett mejl till LN/VT.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt