Annons:

Frodig trodde utmärkelsen var ett skämt - ”Blev så överraskad”

Centerpartiet delade ut pris som årets manliga företagare i kommunen till Magnus Frodig. Foto: Linus Johansson

Frodig trodde utmärkelsen var ett skämt - ”Blev så överraskad”

I går fick Magnus Frodig ta emot pris som årets manliga företagare i Vimmerby kommun. Priset delades ut av Centerpartiet i Vimmerby.
– Ja, vad ska jag säga? Det är ju jättekul. Jag blev så överraskad, säger Magnus Frodig.

Annons:

För första gången någonsin utsåg Centerpartiet i Vimmerby årets manliga företagare i kommunen. Bland sju nominerade valdes Magnus Frodig, som driver MX World Collection, ut som vinnare.

– Det är viktigt att uppmärksamma duktiga företagare och det är det vi vill göra med den här utmärkelsen, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C).

”Något virus”

Magnus Frodig själv trodde först att det var någon som skämtade med honom.

– När jag fick mejlet tänkte jag att ”va fasen är det som kommer upp här, är det något virus som går runt?”. Att jag skulle vara utsedd till årets manliga företagare, jag trodde att det var någon plojgrej, att någon skämtade med mig, säger Magnus Frodig.

Men något skämt var det inte tal om. På tisdagen uppvaktades Magnus Frodig av Ingela Nilsson Nachtweij och Magnus Danlid från Centerpartiet. Det blev både tårta och diplom.

Magnus fru, Maria Carlsson, konstaterade:

– Magnus har väldigt svårt att se att han faktiskt gör något bra. Som med det här till exempel, där han trodde att det var någon som drev med honom. 

”Kunde ringa en busslast”

Magnus Frodig har ett enormt motorintresse och det var förstås tack vare det som MX World Collection växte fram en gång i tiden.

– Det var ju så att jag hade en jäkla massa motorcyklar hemma. Jag renoverade vanliga standardmotorcyklar, men jag köpte också väldigt unika världsmästarhojar. Helt plötsligt kunde det ringa en busslast och fråga om de kunde komma hem till oss och titta på min samling. Sen föddes tanken på att jag skulle göra något och då växte det här fram, säger Magnus Frodig när vi träffas på hans anläggning i Vimmerby.

Behöver mer yta

Då hade han ett 100-tal motorcyklar, men sedan dess har den samlingen vuxit och det gör den fortfarande med jämna mellanrum.

– Nästa vecka ska jag hämta en del speedwaygrejer i norra Holland. Det handlar om bland annat 25-30 speedwayhojar så jag måste nog åka fem, sex gånger, skrattar Magnus Frodig.

Frodig konstaterar vidare att han egentligen skulle behöva större lokaler än vad som nu är fallet.

– Egentligen skulle jag behöva lika mycket yta till. Det är bara titta på när vi hade Tony Rickardsson här. Han höll en föreläsning i restaurangdelen och hade jag bara haft plats hade det kanske kommit 200 personer till.

Har du planer på att bygga ut?

– Jag äger ju faktiskt grannfastigheten och den här byggnaden är byggd i samma nivå. Det skulle kunna gå att sätta upp väggar, men då skulle det bli en separat lokal och då måste man ha ännu mer personal. Jag känner att det blir väldigt svårt.

Fakta

Centerpartiets motivering:

”Vi vill uppmärksamma Magnus Frodig för att han är en driven och kreativ företagare, en stark man som är en förebild för oss alla. Magnus Frodig tilldelas utmärkelsen årets manliga företagare i Vimmerby kommun 2017. Han bidrar till Vimmerbys tillväxt på flera olika sätt. När Magnus Frodig tillsammans med sin fru Maria Carlsson byggde MX World och Kalles Lek & Lattjo så anlitades endast lokala entreprenörer som fick samverka för att skapa dessa två stora anläggningar. Det är viktigt för Vimmerbys tillväxt att småföretagare får chansen när större byggen ska genomföras. Magnus Frodig har även starkt bidragit till att Midnattssolsrallyt under flera år kommer att köras i våra bygder, med Vimmerby som huvudarena. Det ger möjlighet till fler stora event i Vimmerby”.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt