Annons:

Vimmerbyföretag köps upp:

KAN Ekonomi köps upp av Baks & Co. Foto: Pixabay

Vimmerbyföretag köps upp: "Blir en fördel"

Vimmerbyföretaget KAN Ekonomi och Revision, som funnits sedan 2009, går samman med baks & co. KAN Ekonomis verksamhet köps upp av baks.
– Jag känner en trygghet i att det blir bra, säger Karin Nilsson, KAN Ekonomi.

Annons:

På torsdagen offentliggjordes att ett Vimmerbyföretag går in i ett annat företag. KAN Ekonomi och Revision blir en del av baks & co. Karin Nilsson kliver in som delägare i baks & co och samtliga anställda följer med.

– Vi känner att vi vill bli större och lämna en bättre service till kunderna och på ett bra sätt ta hand om dem. Jag har drivit KAN Ekonomi sedan 2009 och jag känner att jag kommit till ett läge där man måste fundera på vad som ska hända sedan, men jag vill fortsätta satsa framåt helhjärtat. Baks har varit intresserade att ta över vår verksamhet och tycker att vi har ett gott rykte i staden och diskussionen har pågått ett tag. Det är en byrå med samma filosofi som vi och jag känner grundarna i baks, Bo Axelsson och Kenneth Svensson.

Hur länge har diskussionen pågått?

– De har kastat ut krokar tidigare, men då har jag inte varit redo för att ta det här steget. Sedan i somras har diskussionen pågått mer intensivt om att göra något tillsammans.

"Ingen skillnad"

Från och med 1 januari blir det ett gemensamt varumärke. 

– Vi kommer att sitta i våra lokaler det första halvåret och för oss blir det ingen skillnad. Sedan ska vi flytta tillsammans.

Har det varit ett svårt val?

– Det är något annat att driva sin egen verksamhet än att vara anställd. Tack vare att jag får bli delägare i baks och jobba i deras ledning, så har jag möjlighet att påverka på nästan samma sätt. Det känns väldigt bra. Hur det än är så är liten inte alltid stark.  Det är svårt att hitta kvalificerad personal i Vimmerby. Den som söker kanske också tycker vi är små.

Vad ser du för fördelar?

– Att man kan ge en bättre service till kunderna och kan mer tillsammans. Det blir enklare med erfarenhetsutbyten och information. Fördelen är också att jag har varit ensam auktoriserad revisor, nu är det flera stycken. Martin Reimhult är det i Vimmerby och det är drygt 50 personer som jobbar på baks och det ger en stor skillnad, även om det inte är någon jättebyrå. Här får man närheten.

Inkråmsköp

Aktiebolaget KAN Ekonomi blir kvar i Karin Nilssons ägo. Baks köper upp verksamheten, genom ett så kallat inkråmsköp.

– I övrigt har jag inga kommentarer kring uppgörelsen, säger Karin Nilsson.

Totalt blir baks & co nu elva personer i Vimmerby. Kontor finns även i Tranås, Eksjö och Linköping.

– Vi är glada att kunna bredda vårt erbjudande och stärka vår position på marknaden, säger Maria Milton, kontorschef för baks & co i Vimmerby.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt