Annons:

Nu blir Mattias ensam ägare till affären:

Mattias Sandh blir ensam ägare till affären i Gullringen. I mitten förre ägaren Jan Wohlfart och längst till höger Henry Borg, som nu väljer att hoppa av.

Nu blir Mattias ensam ägare till affären: "Tror på ett bra 2018"

För drygt ett år sedan tog Mattias Sandh och Henry Borg över affären i Gullringen. Nu blir Mattias Sandh ensam ägare från och med årsskiftet.
– Jag tror på ett positivt 2018, säger han.

Annons:

Länge var det ovisst vad som skulle hända med affären i Gullringen efter att ICA-butiksinnehavaren Jan Wohlfart deklarerat att han skulle gå i pension. 

Till slut blev det Mattias Sandh och Henry Borg som tog över butiken och drev den vidare som en del av Handlarns koncern. Nu har Henry Borg valt att kliva av. 

– Så nu har affären bara en livlina. Men det känns okej, jag hoppas att Gullringsfolket ska börja stötta än mer än de gör i dag, säger Mattias Sandh. 

Har det gått bättre, sämre eller som du förväntade dig?

– Att det skulle bli svårt innan man får in ett bredare sortiment hade jag väntat och man kan inte begära för mycket av kunderna. Men jag hoppas att de förstår att något måste hända. Handlar man allt i Vimmerby kanske man får inse att affären är mörk en dag. Jag kommer inte sätta mig i en situation där jag gör stort minus.

"Ett personligt möte"

Från och med årsskiftet blir han ensam. 

– Jag ska försöka vara lite mer på när det gäller att driva kampanjer och vara mer synlig kring det. Det finns en del som säger att det är tomt i hyllorna och att det inte är fullt till vägen. Men jag får leverans tre dagar i veckan och vet att det kommer hem. Men handlar inte kunderna för fullt, så fyller jag ju inte upp heller. Det måste gå hand i hand.

Tror du på ett bättre 2018?

– Jag tror på ett positivt år, det finns förutsättningar för det. Jag vet att en del handlar någon annanstans och startar man något nytt behöver man få folket med sig. Jag hoppas de ser det positva med att ha en affär på orten, att det blir ett personligt möte här och något mer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt