Annons:

DK Data växer ytterligare –

DK Data och Kontor förvärvar ett företag. Till vänster företagets vd Peter Carlsson. Foto: Arkiv

DK Data växer ytterligare – "Riktigt rolig nyhet"

Data och Kontorsbutiken i Tranås AB förvärvar samtliga aktier i bolaget Interfejs Global Systems AB. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Annons:

Företaget DK Data, med kontor i Tranås, Vimmerby och Västervik, köper upp Interfejs Global Systems AB:s samtliga aktier.

– Det är en riktigt rolig nyhet att kunna dela. Interfejs har en verksamhet som passar DK Data som handen i handsken, och vi ser mycket intressanta synergier på både kort och lång sikt, kommenterar Peter Carlsson, vd i DK Data, i ett pressmeddelande.

Vid årsskiftet lämnade DK Data och Kontor den rikstäckande kedjan Koneo. Det här nya förvärvet ska ge DK Data tillgång till unik kompetens på marknaden, medan Interfejs får helt andra möjligheter att växa och utvecklas. 

Förvärvet innebär inga planerade ändringar bland personalen och de nuvarande företagskunderna ska fortsatt uppleva samma service som i dag.

– Som grundare till Interfejs tycker jag det är oerhört spännande att få jobba med teamet i DK Data där vi ser synergier i många riktningar. Förvärvet ger oss en helt ny möjlighet att möta den potential vi ser i marknaden, framhåller Fredrik Jacobson, vd i Interfejs, i ett pressmeddelande.

Första kvartalet 2018

Under det första kvartalet 2018 ska integrationen av företagen stå klar.

– Vi ser redan att sammanslagningen kommer att få stor betydelse för vår förmåga att möta existerande och nya kunders förväntningar. Det bemötandet, och denna unika kompetens, hade vi inte haft var för sig, säger duon i pressmeddelandet.

DK Data omsätter omkring 40 miljoner kronor och har cirka 35 anställda.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt