Annons:

Över 200 miljoner i omsättning för ALV:

Joacim Johansson sammanfattar ett "fantastiskt bra" 2017. Foto: Jakob Karlsson

Över 200 miljoner i omsättning för ALV: "Fantastiskt bra"

Kommunens draglok Astrid Lindgrens Värld kan summera ännu ett kanonår. Omsättningen var över 200 miljoner kronor – och resultatet någonstans mellan 25 och 30 miljoner kronor.
– Det är fantastiskt bra, säger ALV:s vd Joacim Johansson.

Annons:

Vimmerby som en turiststad är fortfarande tokhett. 

ALV hade – även om inte drömgränsen på en halv miljon besökare passerades – fina besökssiffror under 2017. Även ekonomiskt blir det ett mycket bra år för parken. 

– Vår prognos är att vi gör en omsättning på över 200 miljoner kronor i år och det har vi aldrig tidigare gjort i driften. Vi gjorde en högre omsättning för två år sedan, men då fick vi tillbaka väldigt mycket momspengar och det handlade om en återbetalning av entrépengen, säger Joacim Johansson, vd på Astrid Lindgrens Värld. 

Av det ser ALV ut att göra mellan 13 och 14 procent i resultat. 

– Vi hamnar någonstans mellan 25 och 30 miljoner, det är min avancerade gissning. 

Även om det inte går att säga exakt vad resultatet efter finansnetto blir det sannolikt en fördubbling jämfört med förra året. 

– Jag kan inte ge svar på exakt det, men det blir bättre än förra året. Absolut blir det det. Jag kan dock inte ge ett exakt svar för avskrivningarna drar ner vårt resultat.

Bättre än budgeterat

Det är något bättre än vad sagoparkens ägare budgeterat med. 

– Det är fantastiskt bra. Det som knuffar till det lite extra är att vi har så mycket mer boende i år jämfört med ifjol. Då höll vi ju på att bygga men hade tagit bort gamla boenden och fick inte igång det nya boendet förrän höstlovet. Nu har vi haft igång första etappen sedan maj och det är mycket tack vare boendesatsningen. 

Det fina resultatet till trots förändrar det inga planer för ALV. 

– Inte mer än att vi fortsätter planera med nyheter med jämna mellanrum och fortsatt satsning på boende. Kortsiktigt har vi också dragit på oss en större kostnad i och med Astrid Lindgrens Näs.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt