Annons:

Materialmännen satsar 2018 – innebär nya anställningar

Materialmännens vd Linda Carlsson ser fram emot nya satsningar under 2018. Foto: Simon Henriksson

Materialmännen satsar 2018 – innebär nya anställningar

Materialmännen gör ett litet överskott 2017. Nu väljer också Vimmerbyföretaget att satsa under det här året – och kommer gå hårdare på näthandeln.
– Vi ska gasa på, säger vd:n Linda Carlsson.

Annons:

2015 vände äntligen Materialmännen trenden. Efter flera jobbiga år gjorde företaget en vinst på knappt fyra miljoner kronor.

2016 och 2017 har också blivit bättre år än i början av 2010-talet och 2017 lär sluta med ett litet överskott. 

– Året började väldigt bra, alla stora försäljningsökningar var i början av året. Byggmarknaden har gått ned lite, det har svalnat av i slutet av året, det visar alla branschsiffror. Man får nog vänja sig vid att den största byggboomen har varit för den gången. Vi påverkas jättemycket av svarta, krigsrubriker om att bostadsmarknaden går ner i Stockholm. Då blir hela Sverige rädda och ska hålla i pengarna, säger Materialmännens vd Linda Carlsson om året och fortsätter:

– Tittar vi på Vimmerby så tycker vi att det är jättetråkigt att det är brist på tomter vilket gör att vi inte får någon ruljans på flyttandet. Vi lever på att människor flyttar och byter hem ofta. Finns det inte villatomter och inte hyres- och bostadsrätter så tar det stopp. Det ser vi som ett problem. 

Linda Carlsson hoppas att de satsningar som är på gång inte är för sena. 

– Tar konjunkturen en vändning kan vi stå med en massa tomter. Stramas det då också åt i bankvärlden, nja, men jag hoppas att det inte är för sent.

"Gasa på"

Materialmännen har i nuläget anläggningar i Vimmerby, Västervik, Tranås, Oskarshamn, Eksjö och Valdemarsvik. 

– Av sex anläggningar är det två som tuffar på bra och det är Vimmerby och Valdemarsvik. Där har vi haft bra siffror nästan hela året, men vi se till helheten och då har det tonat av.

Hur stor blir vinsten?

– Det blir några kronor över. Det känns lite som att det aldrig får vara bra. Vi har en anläggning vi fajtas rejält med, men det blir också jobbigt för koncernen.

Har ni tankar på att plocka bort den?

– Vi kommer inte ta bort den, i stället kommer vi ta ett stort helhetsgrepp med lite satsningar. Vi ska gasa på. 

Vad kan det innebära?

– Det kan innebära allt från att vi gör om våra butiker, så att de anpassas efter dagens marknad. Webhandeln kommer bli vår nästa butik kan man säga. Det blir en större satsning på nätet 2018.

"Rätt tufft"

Butiken i Vimmerby har haft ett fint år och levererat vinster och haft en omsättning. 

– Annars är det rätt tufft, det är en utmaning varje dag. Det blir allt tuffare att vara egen företagare, allt från reglementen till att det är svårt att hitta personal. Bristen på personal är tuff, det är tuffare att rekrytera.

I dagsläget har Materialmännen 73 anställda. 

– På måndag har vi några anställningar som hoppar igång, en del har gjort det under julhelgen. Det ingår i de satsningar vi gör och en del av det är på näthandeln.

Hur många nya i Vimmerby?

– I Vimmerby är det två nya, det rör sig inte om mer än tio personer totalt sett.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt