Annons:

Han tar över Fastighetsbyrån i Vimmerby och Hultsfred

Magnus Boberg tar över mäklarbyrån i Vimmerby och Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Han tar över Fastighetsbyrån i Vimmerby och Hultsfred

Från och med den 1 februari får Fastighetsbyrån i Vimmerby och Hultsfred en ny ägare. Magnus Boberg tar över efter Björn Karlsson.
– Det känns spännande och lite nervöst, säger han.

Annons:

Björn Karlsson har varit franchisetagare för Fastighetsbyråns kontor i Västervik, Vimmerby och Hultsfred. Från och med den 1 februari blir det ändring i Vimmerby och Hultsfred.

Magnus Boberg blir ny ägare.

– För mig har det känts självklart och när diskussionen kom upp var det givet att fullfölja. Björn har fullt upp i Västervik och jag bor i Vimmerby. Det här känns helt naturligt.

”Måste lägga mer energi lokalt”

Boberg kommer ursprungligen från Gävle, men flyttade till trakten för ett par år sedan.

– Min sambo kommer från Hultsfred och nu bor vi i Vimmerby. Vi känner att vi måste lägga mer energi lokalt. Det är lokalpatrioter här nere och det är många samarbetspartners som ska underhållas. Jag tror att det blir bra att vi får en ökad lokal förankring.

Jobbat som fastighetsmäklare har han gjort sedan 2005, men ett kortare uppehåll under 2014.

– Jag har både mäklarutbildning och ekonomiutbildning och började jobba på bank, men till slut nappade jag på att bli mäklare. När vi flyttade hit 2013 kom jag i kontakt med Björn och hoppade på jobbet igen.

”Vad vi saknar är utbudet”

Hur kunderna kommer märka av det nya ägandet vill han inte riktigt gå in på än.

– Jag hoppas naturligtvis att det kommer att märkas, vi har mycket planer men jag vill inte gå in på det i dagsläget. Vi ska lägga jättemycket fokus lokalt, men en sak är att vi ska samarbete mycket närmare de lokala sparbankerna och Swedbank.

Bostadsmarknaderna i Vimmerby och Hultsfred skiljer sig åt markant när det gäller prisläget.

– Vad vi saknar är utbudet. Det saknas jättemycket bostäder och människor har inte möjlighet att byta bostäder. Däremot ser vi en extremt stor efterfrågan när det väl dyker upp ett objekt och framtiden ser bra ut, men det gäller att få igång byggnationen.

”En droppe i havet”

Fastighetsbyrån hade inga problem med att sälja de 16 bostadsrätterna i det nya bostadsområdet Stören som Göteborgsföretaget FB Bostad ska bygga.

– Det är en droppe i havet och vi hade kunnat sälja det dubbla. Jag tror att det kan göra att fler aktörer vågar satsa och jag har kontakt med en del. Jag ser Vimmerby som en framtidsort.

Vad tycker du kommunerna ska göra annorlunda?

– Beslutsprocesserna kan vara lite snabbare. Det är mycket formella beslut som ska tas, men lite snabbare process mellan idé och tanke vore önskvärt.

Hur är det att arbeta som mäklare i den här situationen?

– Det är både och. Det är lättjobbat när man har något att sälja, men när utbudet är rekordlågt är det tufft.

Det talas alltmer om att bostadsmarknaden börjar vackla. Gäller det för Vimmerby och Hultsfred också?

– Det har mer med storstäderna att göra. Vi har haft fantastiska prisuppgångar i Vimmerby och Hultsfred, men diskussionen handlar mer om nivåerna i Stockholm och storstäderna. Har man köpt en bostad för så mycket som upp till 100 000 kronor per kvadrat kan det bli svårt för en vanlig familj om räntorna går upp. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt