Annons:

Matbutik i Vimmerby kommun söker nya ägare – ”Har is i magen”

Mariette och Håkan Norlin har drivit en livsmedelsbutik i Tuna i nästan 30 år. Nu söker de nya ägare till butiken. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Matbutik i Vimmerby kommun söker nya ägare – ”Har is i magen”

I nästan 30 år har Mariette och Håkan Norlin drivit en livsmedelsbutik i Tuna. Nu ser de slutet – och söker nya ägare till affären.
– Jag tror att det finns en fortsättning för butiken, säger Mariette Norlin.

Annons:

Att driva en livsmedelsbutik på landsbygden är inte det lättaste. Paret Mariette och Håkan Norlin har klarat av bedriften i Tuna ända sedan 1989. Nu börjar det bli dags att trappa ned – och paret söker nya ägare till butiken. 

– Vi har varit med i så himla många år och börjar bli trötta och lite slitna. Att driva en sådan här butik blir ett sätt att leva och det är inte som ett vanligt 7 till 4-jobb.

”Väldigt viktig knutpunkt”

Att butiken betyder mycket för orten råder det inget tvivel om.

– Det säger alla, även de som inte handlar hos oss. Det är en väldigt viktig knutpunkt i samhället och alla är överens om att man vill ha det kvar. Det handlar inte bara om maten, man kan byta tjänster hos oss, hämta ut paket, spel och vi har utlämning för Systembolaget. 

Den nuvarande lokalen ägs av Vimmerby kommun och invigdes 2003.

– Det var ett historiskt datum när vi kunde inviga de nya lokalerna och lokalen är på cirka 300 kvadratmeter. Det är en fördel att vara hyresgäst till Vimmerby kommun, det ger lite lägre hyra.

”Ökat väldigt mycket”

Turistnäringens betydelse har vuxit rejält för butiken.

– Det har ökat väldigt mycket på somrarna. För vår del är det kanske tre gånger så många som passerar under en sommardag jämfört med annars. Det är viktigt att se turistnäringen som strömmar in i vår region och bara under jul och nyår kunde jag räkna till åtminstone tio familjer från Tyskland. Det är fantastiskt att kunna serva alla våra gäster och vi måste vara jättebra sommartid och försöka tillgodose alla behov. Den perioden är väldigt rolig och stimulerande.

Vad tror du om framtiden för butiken?

– Det är inte helt enkelt och man får räkna med att det är mycket arbete. Vi har is i magen och kommer köra på tills det händer något, vi vet att det inte blir lätt att hitta någon som kan ta över. Jag tror att det kan vara ett bra företag att starta med om man är intresserad av handel. Jag hoppas att det finns en fortsättning och att någon kan ha intresse av det. Man möter många människor och det är en bra lära.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt