Annons:

Zedigs satsning i Vimmerby kan ge sju jobb –

Anneli Rimås och Johan Zedig satsar nu vidare i Vimmerby.

Zedigs satsning i Vimmerby kan ge sju jobb – "Självklart val"

Inte ens ett år efter att Zedigs Glass etablerade sig i Filmbyn Småland är dags för nästa steg. Nu satsar man i Vimmerby – vilket kan skapa sju jobb.
– Vimmerby har känts självklart för oss, säger Johan Zedig.

Annons:

Succén för glassentreprenörerna Johan Zedig och Anneli Rimås har varit enorm. På två månader i somras hade man 34 000 besökare. 

– Det var vi inte beredda på. Sommaren har varit helt fantastisk för oss och vi ångrar inte att vi öppnade vid Filmbyn, säger Johan Zedig.

Men redan nu går satsningen vidare. 1 maj öppnar Zedigs Glass i centrala Vimmerby. Den lokal där Herr Husman tidigare låg tas över. 

– Egentligen var Vimmerby tanken från början, men så fick vi frågan om Filmbyn och körde där. Hela tiden har vi pratat om att etablera oss på fler ställen och Vimmerby har känts självklart. Nu dök det här upp och då kör vi, vi vill ge det chansen.

Stor efterfrågan

Även i Vimmerby blir det stora fokuset på glassen. 

– Vi har sett att det är stor efterfrågan på det och glassen ska vara med hela året, det ska vara den röda tråden.

Det kommer även gå att förtära enklare måltider. 

– Det finns de som vill äta enkelt och vi ska kombinera det. Vi funderar på hur nu. 

Kan skapa sju jobb

Att det här skulle bli negativt för Filmbyn Småland tror han inte. 

– Nej, det tror jag inte. Vi når inte alltid de människorna som kör Stockholm-Vimmerby, det är inte säkert de tar svängen förbi Mariannelund. Jag tror att vi hittar en större målgrupp genom att göra så här och ser bara positivt på det. Vi är taggade och det ska bli spännande.

Totalt sju jobb kan komma att skapas. 

– Blir det som i Mariannelund behöver vi det. Vi får ha rullande teman på folk och ska sätta oss och titta på förfrågningar vi har fått in. 

Är ni inne på att öppna på fler orter redan nu?

– Man kan inte öppna överallt på en och samma gång, nu ska vi sjösätta det här först. Sedan får vi se, det kanske går att köra på fler ställen, men det här är prio ett.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt