Annons:

Vimmerbyföretagare går in i grannkommunen

Ägaren till Vimmerby stadshotell, Joakim Carlqvist, köper stadshotellet i Västervik. Foto: Jakob Karlsson

Vimmerbyföretagare går in i grannkommunen

Joakim Carlqvist, ägare av Vimmerby Stadshotell, tar klivet in i Västerviks kommun. Carlqvist köper stadshotellet i Västervik – och kommer att driva både det och den nya verksamheten på Slottsholmen.
– Det faller sig ganska naturligt, säger han.

Annons:

Köpet omfattar fastigheten och driften av stadshotell i Västervik. Carlqvist köper verksamheten från CA Fastigheter som byggde upp stadshotellet 1990 och drivit det sedan dess. En personalstyrka på 40 personer följer med i affären. 

– Försäljningen är i linje med vår affärsidé att äga och förvalta samt utveckla fastigheter i större tillväxtorter. Därtill är vi ingen optimal ägare till operativ hotellverksamhet. Vi har därför under lång tid försökt hitta en köpare som är villig att förvärva såväl fastigheten som verksamheten. I Frea Capital AB (Carlqvists bolag, red. anm) har vi hittat en köpare som vi är övertygade kan utveckla verksamheten, vilket kommer vara positivt för vår personal i hotellbolaget, säger CA Fastigheter AB:s affärsutvecklare Mikael Holmgren i ett pressmeddelande. 

"Kikat på ganska många"

Diskussionen mellan parterna har pågått sedan våren förra året. 

– Jag har kikat på ganska många hotell kontinuerligt och Västervik känns intressant ur ett Vimmerbyperspektiv. Det ligger nära Vimmerby, båda hotellen är Best Western, det är samma högsäsong, men lite olika målgrupper. I Vimmerby är det mer barnfamiljer. Det finns en del idéer och det faller sig ganska naturligt. Jag har en stor närvaro i Vimmerby och det kommer jag inte ha i Västervik, utan där finns det redan en väldigt duktig hotelldirektör, säger Carlqvist.

Kommer köper påverka din verksamhet i Vimmerby?

– På sikt till det bättre. Det finns en del samarbeten att hitta, men exakt hur det kommer ske kommer växa fram. 

Ska driva restaurangen på Slottsholmen

 Västerviks Stadshotell har ett managementatal för det hotell och den restaurang som byggs på Slottsholmen. I oich med köpet blir Carlqvist ägare för även den verksamheten. 

– Det är en fantastiskt byggnad och det ska vli väldigt spännande. 

Kan det bli aktuellt med fler förvärv?

– Jag kikar hela tiden, men nu börjar vi med det här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt