Annons:

Butiksägaren ska ta över butik på prov – kan lämna Vimmerby

Roger Jonsson lämnar Vimmerby – åtminstone i ett halvår. Foto: Linus Johansson

Butiksägaren ska ta över butik på prov – kan lämna Vimmerby

Tempo i Vimmerby är starkt förknippat med Roger Jonsson. Nu kanske det inte blir så längre. Under ett halvårs tid ska han vara tillförordnad butikschef för Hemköp i Linköping.
– En karriärmässig möjlighet, säger han.

Annons:

Roger Jonsson och hans fru Jenny har drivit Tempo-butiken i Vimmerby i hela 14 år. 

Nu jagar de nya utmaningar.

– Jag har fått chansen att bli tillförordnad butikschef för Hemköp i Linköping under rekryteringsprocessen av en ny butikschef där. Jag är så pass förknippad med den här butiken att det nog kommer märkas att jag är borta, säger Roger Jonsson.

Är målet att ta över butiken i Linköping?

– Det finns ett sådant mål, ja. Vi har talat om att vi är intresserade och att jag får vara tillförordnad butikschef under rekryteringsprocessen är extremt smickrande. Vi är en mindre Tempo-butik och ändå får vi den här chansen att visa vad vi går för. 

"Tagit in folk"

Redan på måndag lämnar Roger Jonsson butiken i Vimmerby.

– Men vi har rekryterat och tagit in folk som ska motsvara min tid. Jenny blir också kvar här men det blir en del nya ansikten.

Sedan mitten av 00-talet har butiken i Vimmerby varit deras.

– Så det här är en karriärmässig chans att ta nästa steg. Hade vi kunnat göra samma sak här, så hade vi gjort det för vi trivs jättebra. 

"Ett kunskapslyft"

Mellan tre och sex månader kommer Roger Jonsson spendera i Linköping, men blir det inget – då vänder han tillbaka till butiken i Vimmerby. 

– Definitivt, vi trivs jättebra här. I sådana fall kommer jag ha med mig nya kunskaper och nya perspektiv. Det blir ett kunskapslyft för mig det här.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt