Annons:

Matbutik i Vimmerby ska fräschas upp: ”Blir en ny kostym”

Nästa vecka påbörjar ICA Supermarket sitt arbete med att förnya butiken i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Matbutik i Vimmerby ska fräschas upp: ”Blir en ny kostym”

I åtta månader har Dennis Dahlin och Frida Hamrin varit butiksägare i Vimmerby. Nu kommer det ske förändringarna i ICA-butiken.
– Det kommer se ganska så annorlunda ut, säger Dennis Dahlin.

Annons:

Den 1 juni 2017 blev Dennis Dahlin och Frida Hamrin nya butiksägare till ICA Supermarket i Vimmerby.

De lämnade livet i Stockholm bakom sig och slog rot i Vimmerby.

– Jag kommer från Kalmar från första början så det är väl på den banan det har blivit så här. Vi ville också hitta en matbutik men det är inte lätt. Vi såg att Supermarket i Vimmerby låg ute på marknaden och kände att vi ville satsa. Vi såg potential i butiken, säger Frida Hamrin.

"Över all förväntan"

I snart åtta månader har de drivit livsmedelsbutiken i Småland och intrycken är goda.

– Det känns välkomnande att komma till Vimmerby, alla är öppna och trevliga. De första åtta månaderna har såklart varit roliga och lärorika, säger Frida Hamrin.

Sambon Dennis Dahlin, ursprungligen från Stockholm, tycker att omställningen från storstad till landsbygd har gått bra och han trivs.

– Det är över all förväntan. Här kändes det verkligen rätt när vi såg Supermarket, man kan vara med och tillföra något. Det är väl på det viset vi har hittat hit, säger Dennis Dahlin.

Butiken ska förnyas

Sedan de öppnade butiken förra sommaren har de försökt vara lyhörda på vad kunderna vill ha och utefter det ska de göra ombyggnader och förbättringsarbeten i butiken.

– Vi ska börja förnya butiken i början på nästa vecka, säger Dennis Dahlin.

Vad kommer det innebära för förändringar?

– Det blir en totalförnyelse. Vi kommer beröra allt förutom vår färskvaruavdelning till en början. Det blir som en helt ny kostym. Det kommer se ganska annorlunda ut, vi kommer kasta om hyllorna och fräscha upp butiken, säger Dahlin.

"Vill sätta vår egen prägel"

Det är en uppfräschning av befintliga avdelningar som ska göras för att hålla en snygg och modern butik som kunderna förväntar sig. De har redan gjort om en hel del vid frukt och grönt.  

– Vi vill sätta vår egen prägel på butiken. Lite mer matigt och inspirerande vill vi att det ska bli, säger Frida Hamrin. 

Dennis Dahlin:

– Vi har kollat vad kunderna efterfrågar och de vill känna sig inspirerande när de går i butiken och det tycker vi är viktigt. För kunden är det viktigt hur det ser ut i butiken, det är viktigare än vad man tror.

När blir det klart?

– Den största delen av förändringen kommer vara klar inom en månad men jag vågar inte riktigt säga det. det tar oftast längre tid än vad man tror.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt