Annons:

Flyttar sitt företag från Stockholm till Vimmerby:

Esbjörn Hallgren väljer att flytta sitt andra bolag, Träspecialisten, från Stockholm till Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

Flyttar sitt företag från Stockholm till Vimmerby: "Många har sagt att de ska flytta ner"

I oktober tog Esbjörn Hallgren över Wimmerby Fönstersnickerier. Nu väljer han också att flytta sitt företag Träfönsterspecialisten från Stockholm till Vimmerby. Totalt handlar det om 25 jobb.
– Många har sagt att de ska flytta ner till Vimmerby, säger han.

Annons:

För ett knappt halvår sedan tog Esbjörn Hallgren över Wimmerby Fönstersnickerier i Vimmerby. Att han trivs här går inte att ta miste om – nu väljer han nämligen att bygga ut sin befintliga verksamhet med 1 000 kvadratmeter. 

Där ska han ha sitt andra bolag, Träfönsterspecialisten, som han flyttar från Stockholm till Vimmerby.

– I juni ska jag påbörja flytten av den verksamheten och hoppas att vi definitivt ska vara i full gång till hösten. Efter juli månad har vi ingen lokal längre i Stockholm, berättar Esbjörn Hallgren.

"Stockholmshysterin kommer nog ta slut"

Att flytta sitt företag från huvudstaden ned till Vimmerby kan säkert te sig märkligt för många. Men Esbjörn tror att det kommer bli allt vanligare i framtiden.

– Stockholmshysterin kommer nog ta slut. Om jag tittar på det så handlar det om två timmar i rusningstrafik under vardagar. Då är det inte så farligt att åka motorväg i några timmar.

Du tror att fler kommer att följa ditt exempel?

– Det tror jag. Det finns många företag som inte har någon som helst nytta av att vara i Stockholm eller ha sitt bolag på Stureplan. Går jag till mig själv använder jag ingenting av det man behöver i en storstad. Jag tror det ser likadant ut i Malmö och Göteborg och jag hoppas att det kan bli en förändring. Det är risigt och tråkigt att åka runt i landet och se att det inte finns någonting, det känns dött. Så jag tror att det vore bra för hela landet.

Mer för pengarna i Vimmerby

I Vimmerby får han betydligt mer för pengarna än i Stockholm, säger han.

– Vår marknad finns i Stockholm, men många har sagt att de ska ta med sig sina familjer och flytta ner till Vimmerby. En del kommer jobba lite annorlunda, det kan handla om att jobba tre dagar i veckan och då lite längre pass. Vi får se hur det blir, men det blir nog säkert ett flertal som flyttar.

Totalt jobbar 25 personer på företaget som ska flyttas ned och tio till tolv av dem kommer dagligen att befinna sig i Vimmerby. 

– En del kommer inte beröras av flytten, men en hel del kommer att vara på plats. 

Kommer du själv flytta till Vimmerby?

– Jag skulle inte ha något emot det, men jag har barn som har varit ganska tydliga. Så länge jag har barn i skolåldern kommer det inte bli så. 

Hur ofta kommer du vara i Vimmerby?

– Just nu är jag där varje vecka, måndag och tisdagar, och så kommer jag fortsätta tills flytten. Sedan får vi se, det kanske blir så att jag åker ner en vecka, men sedan inte är där på två veckor. Vi får se.

Kan bli nya jobb

Flytten kan eventuellt innebära nya arbetstillfällen också. 

– Går det som vi tror att det ska gå så kommer vi inte dra ned. I stället behöver vi nog hitta folk och då kommer vi söka lokalt. 

Wimmerby Fönstersnickerier och Träfönsterspecialisten kommer fortsatt att vara två olika bolag. På det förstnämnda, som redan i dag finns i Vimmerby, jobbar 20 personer.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt