Annons:

Polyform satsar på kök till privatpersoner – kan skapa nya jobb

Nu väljer Polyform att satsa på kök till privatpersoner. Jon Seberg säger att det kan innebära nya jobb. Foto: Simon Henriksson

Polyform satsar på kök till privatpersoner – kan skapa nya jobb

Det går bra för Polyform i Vimmerby. Nu väljer företaget att satsa betydligt mer på privatkunder.
– Vi har märkt att många kommer hit och frågar om de får köpa kök, säger Jon Seberg.

Annons:

Under den andra halvan av april inleds satsningen mot privatkunder på allvar.

– Vi har en ny hemsida på gång som vi har lagt mycket krut på. Vi håller även på med en del andra system som ska göra det smidigare för oss att hantera konsumentköp, så vi gör om fabriken en del, säger Polyforms Jon Seberg.

Polyform ser stora möjligheter på den privata marknaden.

– Vi har kommit fram till att många kommer hit och frågar om de får köpa kök. Vi har omsatt en del på det och nu slår vi slag i saken. Vad vi har hört är det många som tycker om våra kök och då passar vi på att göra det till konsumentförsäljning också.

Vad räknar ni med att det innebär i ökade volymer?

– Utan marknadsföring har vi legat på fem procent av vår verksamhet på privata kök. Vår förhoppning är att det här om några år ska ligga på 20 till 25 procent av vår totala verksamhet.

Privatmarknaden ser ganska annorlunda ut mot den offentliga, säger Jon Seberg.

– Det här gör att vi breddar sortimentet på ett helt annat sätt. Vi kan ta in lite roliga dekorer i mindre volymer och så. Innan har vi fått köpa stort för att pressa ned priserna i botten, men det här ger oss möjligheter åt alla håll. Vi kommer kunna ha ett bassegment, ett medelsegment, ett lyxigare segment och kanske även ett ytterligare lyxigare segment. Det är inga kommunala bostadsbolag som vill köpa det, men med våra priser kan många privatpersoner köpa det.

Kan bli fler jobb

På sikt kan det innebära nya anställningar för Polyform. I dagsläget är det närmare 40 anställda på Polyform. 

– Vi har anställt en säljare och det kan bli fler beroende på hur det här slår in. Vi har redan bra överkapacitet i dag i fabriken. Möjligen nästa halvår kan det bli fler anställningar. Vi kommer ha lite omflyttning på personal också. Hur många vi kan öka med beror på hur mycket storjobb vi får in.

Polyforms maskiner går bara på 35 till 40 procent. 

– Vi har mycket större kapacitet, men skulle maskinerna gå i 100 procent, som de aldrig kan göra, så skulle vi inte klara av det. Det krävs något helt annat och både en större mängd maskinister och personal för att klara det.

Ökar inte med 20 procent varje år

För Polyform som helhet går det fortfarande bra, även om utvecklingstakten har avstannat en aning.

– Vi ökar inte med 20 procent varje år längre, men det är jobbigt att öka med 20 procent varje år också. I gengäld har vi på grund av det haft tid och möjlighet att effektivisera våra arbeten väldigt mycket och kunnat plocka fram nya produkter. Innan den förra maskininvesteringen gick på 130 procent och det var övertid så det skrek om det, säger Jon Seberg. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt