Annons:

Vimmerbyprofilerna startar eget företag:

Jonas Carlsson och Karin Carlsson, här tillsammans med sina barn, startar ett nytt företag. Foto: Privat

Vimmerbyprofilerna startar eget företag: "Pirrigt och nervöst"

Jonas Carlsson och Karin Carlsson är välkända profiler i Vimmerby. Nu väljer de äkta makarna att förverkliga en långvarig dröm. Näthandeln Ekobay Store är deras nya satsning.
– Det känns både pirrigt och nervöst, men det känns som helt rätt tillfälle, säger paret.

Annons:

Jonas Carlsson har genom sitt engagemang i Materialmännens olika verksamheter varit en profil i Vimmerby med omnejd under lång tid. Nu ska han och frun Karin starta ett eget företag vid namn Ekobay Store. Som namnet avslöjar kommer de att sälja ekologiska produkter på nätet.

– Det här är en grej vi pratat om i ett par år och nu kände vi att det var rätt tillfälle. Vi har följt med i medier och trender och ekologiskt och miljövänligt är verkligen på tapeten nu. Vi kände att är det någon gång vi ska göra allvar av det här så är det nu, säger Jonas och Karin Carlsson.

Till att börja med kommer de bara att satsa på en webbshop, men på längre sikt finns förhoppningar om att kunna öppna en fysisk butik i Västervik.

– Vi börjar med en webshop med kläder, skönhetsprodukter, design och inredning som är återvunnen. Vi kommer att erbjuda naturliga material så som ekologisk bomull, bambu och återvunnen papp med mera. Sedan blir det troligen torrvaror också. Vi kommer bygga på bit för bit, men målet på sikt är en fysisk butik med färskt kött, honung och så vidare. Vi vill såklart ligga i centrum och det gäller att hitta något som är bra, säger Karin Carlsson.

"Närproducerat och bra"

Om allt går i lås och en butik kan öppnas vill de ha lokala samarbeten.

– Då är det viktigt att det är närproducerat och bra, lokala grejer. Det finns en tanke att jobba med säsongens grönsaker också i butiken. Vi vill erbjuda bra grejer, men när vi kan erbjuda det här lokalt i Västervik är svårt att säga. Kanske inom ett eller två år, säger Jonas Carlsson.

Webshopen ska lanseras i slutet av mars. 

– Det är en del som återstår att göra, vi har precis fått klart med en lokal och därifrån ska verksamheten bedrivas.

"Pirrigt och nervöst"

Inledningsvis skapas inga nya jobb i och med satsningen.

– Vi får se hur stort behovet blir, till en eventuell och framtida butik lär det ju behövas. Målet på sikt är såklart att växa och att då kunna anställa. Får vi snurr på webshoppen kan det behövs till lagret och så också. Vårt mål är att kunna växa och erbjuda det här på fler ställen. Det ligger längre fram, men man måste få drömma.

Hur känner ni kring satsningen?

– Det är pirrigt och nervöst, men samtidigt känns det rätt. Kan vi bidra till ett mer hållbart samhälle känns det väldigt bra.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt